HP vann DM

HP Alingsås, dock under namnet Alingsås HK, vann DM för herrseniorer 2011. Fem matcher och fem segrar bjöd laget på under söndagens spel i Tibro.


Då juniorlaget samtidigt spelade Göteborg Cup var det en relativt tunn HP-trupp som begav sig till Tibro för att representera Alingsås HK i årets DM. På förhand såg vägen mot semifinal öppen ut då man i det inledande gruppspelet ställdes mot lag från division 3 och 4, och resan mot semifinal blev precis så bekväm som väntat.

Hårdast motstånd bjöd inte helt oväntat Skara HK på medan Byttorp och Tibro U inte hade mycket att sätta emot.

I semifinalen hette motståndet Tidaholm, ett lag som är seriekollega till Skara HK. AHK-segern i denna match var lika klar som rättvis och siffrorna skrevs till 12-8.

Finalmotståndare blev HP Tibro som ju spelar i samma serie som HP, en bra genomkörare inför seriestarten. Alingsås visade sig vara det starkaste laget och vann med 13-9 och kunde därmed titulera sig disktriktsmästare säsongen 2011/2012.

En av tränarna, Joakim Ågren, ger sin syn på helgens spel:

- Laget genomförde helgen på ett bra sätt där såväl det kollektiva försvars- som anfallsspelet gladde. Vi stod för bra val i samtliga delar av spelet och kan inte vara annat än nöjda med utfallet. Alla stod för jämna och bra insatser och vi visade fin mognad och struktur i spelet, något som borgar för en rolig säsong.Gruppspel
Alingsås HK - Skara HK 12 - 7
Byttorps IF - Alingsås HK 7 - 18
HP Tibro U - Alingsås HK 3 - 16

Semifinal
Alingsås HK - IF HV Tidaholm 12 - 8

Final
Alingsås HK - HP Tibro 13 - 9
 
Skrivet av Martin Johansson   
2011-09-12 16:18