Seger mot Sönderjyske

AHK reste sig efter gårdagens förlust mot Holstebro och besegrade idag Team Sönderjyske. Siffrorna skrevs till 28-23 (12-9) i AHK-favör.

Det blev alltså seger i den andra och sista matchen under vistelsen i Danmark, något som gladde assisterande tränaren Andreas Stockenberg.

- Innan matchen var vi lite oroliga att vi tömt oss mot Holstebro, det är riktigt bra lag och vi bjöd på stenhårt motstånd hela vägen. Vi inledde också lite tveksamt idag, men efter 20 minuter kom vi igång ordentligt, mycket tack vare vår konsekvens i det offensiva spelet, säger Stockenberg.

Holstebro tillhör toppskiktet i den danska ligan medan Sönderjyske är nykomlingar, en skillnad som märktes på planen.

- Sönderjyske höll inte samma klass som som Holstebro, men de var fulla av energi och gjorde det bra. Vi hade dock ganska bra koll på dem och hade god lycka i vårt lite mer offensiva försvarsspel där vi tvingade fram en del misstag och bröt passningar. Johan Fagerlund ska ha mycket beröm för sitt spel som spets, det var klart bra, berömmer Stockenberg.

Via 12-9 i paus gick AHK ifrån till seger 28-23, siffror som kunde varit större enligt Stockenberg:

- Vi drygade ut ledningen mer och mer ju längre matchen led och hade väl 24-16 som mest, mot slutet blev det som det brukar i träningsmatcher vilket innebar att Sönderjyske fick tröstmåla en del.

Dagens högsta betyg går till samtliga spelare för det kollektiva försvarsspelet, extra plus där till Glenn Andersson och Johan Fagerlund. Framåt var det Kristian Bliznac, Marcus Enström och Jesper Konradsson som stod för de främsta insatserna.Team Sönderjyske - Alingsås HK 23-28 (9-12)

AHK: Marcus Enström 7, Kristian Bliznac 6, Johan Fagerlund 5 (3), Jesper Konradsson 4, Niklas Josefsson 2, Asbjörn Fridriksson, Charlie Sjöstrand, Glenn Andersson, Jonatan Jacobsson.

Målvakter: Mikael Aggefors 14/30=47% + 0/2 7m, Petter Hansson 5/9=56% + 0/1 7m. 
Skrivet av Martin Johansson   
2011-08-20 17:45