Knapp AHK-förlust i Danmark

AHK spelade idag den första av två matcher under ett miniläger i Danmark. För motståndet stod Team Tvis Holstebro, och det blev danskarna som drog det längsta strået och vann med 28-27 (14-15)


Det blev som nämnt en knapp förlust när AHK idag spelade mot danska Holstebro, siffrorna skrevs till 28-27 (14-15) i dansk favör.

- Killarna genomförde matchen på det sätt vi ville och på det hela taget är vi nöjda med insatsen. Vi slarvade en del i början och då kontrade Holstebro ordentligt på oss, men när vi fick klart för oss att vi var tvugna att springa hem ordentligt blev det bättre, säger tränaren Robert Wedberg.

Bäste målskytt blev Kristian Bliznac med sex mål, som även var bra i övrigt.

- Kristian Bliznac, Glenn Andersson och Charlie Sjöstrand visade upp en energi som var härlig att se. Vill även plussa för Asbjörn Fridriksson och Jesper Konradsson som styrde anfallsspelet på ett bra sätt, säger Wedberg.

Som stod att läsa i dagens AT saknar AHK för tillfället Payam Hatami som drabbats av diskbråck. Därtill har Pontus Johansson och Max Darj fått ledigt efter en sommar med landslagsuppdrag.

- Vi gick ganska hårt på manskapet idag och blev väl lite trötta till slut. I morgon kommer vi dock att matcha annorlunda och ge mer speltid till fler spelare, avslutar Robert Wedberg.Team Tvis Holstebro - Alingsås 28-27 (14-15)

AHK: Kristian Bliznac 6, Marcus Enström 4, Glenn Andersson 3, Marcus Dahlin 3, Jesper Konradsson 3, Asbjörn Fridriksson 3 (3), Charlie Sjöstrand 2, Daniel Tellander 2, Niklas Josefsson.

Målvakter: Mikael Aggefors 19/42=45% + 0/4 7m, Petter Hansson 0/1 7m.

 
Skrivet av Martin Johansson   
2011-08-19 22:01