Stabil seger mot HSV Usedom

I den första matchen under vistelsen i Tyskland gick AHK segrande ur striden när man mötte HSV Usedom, ett lag som till vardags håller till i den tyska tredjeligan. Segersiffrorna skrevs till 30-21 efter 12-9 i paus.

AHK inledde idag matchandet på tysk mark med att besegra HSV Usedom. Man tog tag i matchen redan från första anfallet och drog snabbt iväg till ledning 6-1. Kanske gick det lite för enkelt till en början och Usedom kom så småningom in i matchen.

- Under den första halvleken brände vi en del lägen, det var väl framför allt därför vi inte gick ifrån i målprotokollet. Sedan var det så att Usedom orkade jaga oss i första halvlek, men i andra tröt deras ork lite, säger Andreas Stockenberg.

Ledningen 12-9 i paus drygades ut på ett behagligt sätt under den andra akten och till slut var skillnaden nio bollar.

- Vi står för en solid insats idag, killarna genomför grundjobbet och annat vi pratat om precis som vi önskat. Ska man hitta något negativt är det att vi slarvar lite för mycket i avsluten, i alla fall i första halvlek, säger Stockenberg.

I dagens match fick de yngre förmågorna chansen då följande spelare vilades: Kristian Bliznac, Lars Bernhardsson, Marcus Dahlin, Asbjörn Fridriksson, Charlie Sjöstrand, Marcus Enström, Payam Hatami och Mikael Aggefors.


HSV Usedom - AHK 21-30 (9-12)

AHK: Jesper Konradsson 8 (1), Daniel Tellander 7, Pontus Johansson 4, Johan Nilsson 3, Glenn Andersson 3, Johan Fagerlund 2, Niklas Josefsson, Simon Persson-Ahlgren, Max Darj.

Målvakt: Petter Hansson 12/29=41% + 2/6 straffar.
Skrivet av Martin Johansson   
2011-08-05 20:26