AHK-seger i premiären

På vägen till Tysklandslägret passade AHK på att lägga in en extra träningsmatch mot HK Malmö. Matchen som spelades i Baltiska Hallen vanns av AHK med siffrorna 32-28 efter 19-17 i paus.


Med början idag är AHK ute på ett match- och träningsläger som alltså tog sin början i Baltiska Hallen i Malmö. Att det blev seger är så klart inte särskilt viktigt så här tidigt på säsongen, men det är som en vis man sa alltid roligare att vinna än att förlora.

- Vi är klart nöjda med dagens match som vi genomför på ett helt ok sätt. Framför allt är jag nöjd med det kollektiva anfallsspelet sett till sextio minuter, säger en av tränarna, Andreas Stockenberg.

Om det var bra framåt fanns det en del mer att önska av det defensiva spelet, framför allt under den första halvleken.

- Det var lite slött bakåt till en början, samtidigt som timing och kommunikation inte fungerade som vi ville. I andra halvlek blev det mycket bättre vilket antal insläppta mål under den andra halvan också visar, säger Stockenberg.

Som sig bör när det är träningsmatch gick AHK runt på många spelare, och det var ingen som föll ur ramen denna afton.

- Sett till hela matchen står vi för en homogen laginsats och det var aldrig någon fara på taket vad gäller segern. Vi fick svar på de frågor vi ställde inför matchen, så vi är nöjda. I morgon är det dags för en ny match och vår förhoppning är att vi är lite bättre då än vi var idag, avslutar Stockenberg.


HK Malmö - Alingsås HK 28-32 (17-19)

AHK: Asbjörn Fridriksson 6 (2), Daniel Tellander 5, Payam Hatami 3, Marcus Dahlin 3, Jesper Konradsson 3, Kristian Bliznac 2, Lars Bernhardsson 2, Glenn Andersson 2, Johan Nilsson 2, Marcus Enström 2, Charlie Sjöstrand, Pontus Johansson.

Målvakter: Mikael Aggefors 10/23=43% + 1/3 7m, Petter Hansson 4/17=24%. 
Skrivet av Martin Johansson   
2011-08-04 19:49