Säsongen över för AHK

Det var egentligen aldrig något snack om vart segern skulle hamna när Alingsås och Guif drabbade samman i den fjärde semifinalmatchen. Frånsett matchens tio första minuter var det gästande Guif som förde matchen, och man vann till slut med 27-21 efter ledning 14-10 i paus.

Hemmalaget inledde matchen inspirerat och Guif hade under perioder väldigt svårt att komma till avslut. Just långa anfall var Guifs melodi matchen igenom, vilket inte minst bollinnehavet 56-44 i % med Guifs siffror först visar.

Efter den jämna inledningen tog laget från Eskilstuna ett fast grepp om tillställningen. Stor del i detta hade målvakten Richard Larsson som överglänste sina kollegor i AHK-buren med råge. Spelmässigt var det ganska jämnt, men AHK:s målvakter fick inte tag på några bollar vilket gjorde att Guif kunde gå till pausvila med ledning 14-10 i bagaget.

För AHK gällde det så klart att få en bra start på den andra halvleken för att ha en rimlig chans att vinna matchen. Ett hinder för detta var det faktum att man inledde halvleken i spel fyra mot sex, och dessutom hade Guif bollen. Nu vann Guif visserligen denna period med bara 1-0, men i samma veva som AHK blev fulltaliga drabbades man av en ny utvisning.

Den start AHK skulle ha fick istället Guif då man gjorde 7-2 på tio minuter fram till hela 21-12. Hemmalaget gjorde ett sista försök och skapade via fem raka mål en viss chans till vändning, men Guif fick stopp på AHK:s flow med ett slumpmål och sedan var hemmalagets saga all.

Förlusten till trots hyllades hemmalaget under den sista minuten med stående ovationer, en något ovanlig gest när laget man håller på förlorar.

Sett till både dagens match, och hela semifinalserien, är det inget snack om att det bästa laget tog sig vidare till final mot Sävehof i Scandinavium. För Alingsås tog en säsong som varit mycket upp och ner slut idag, något som givetvis är bittert. Men ser man till historien så är detta AHK:s näst bästa prestation någonsin, slagen endast av det makalösa SM-guldet säsongen 2008/2009.

Vi tackar härmed Guif för semifinalserien och gratulerar dem till finalavancemanget.


Alingsås HK - IF Guif Eskilstuna 21-27 (10-14)

AHK: Charlie Sjöstrand 7, Marcus Enström 3, Kristian Bliznac 3, Johan Fagerlund 3 (3), Glenn Andersson 2, Payam Hatami 2, Anders Rylander.

GUI: Haukur Andrésson 6, Tobias Aren 6, Mattias Zachrisson 5, Patrik Johansson 4, Robin Andersson 3, Mathias Tholin 2, Daniel Båverud.

Målvakter:

* AHK: Mikael Aggefors 6/20=30% + 1/1 7m, Petter Hansson 3/16=19%.
* GUI: Richard Larsson 16/34=47% + 0/1 7m, Daniel Johansson 0/2 7m.

Utvisningar:

* AHK: 5x2 min.
* GUI: 5x2 min.

Straffar:

* AHK: 3/3
* GUI: 0/1

Pris till bästa spelare:

* AHK: Charlie Sjöstrand.
* GUI: Haukur Andrésson.

Domare: Göran Jonsson & Henrik Mäkinen.

Publik: 1 030.
Skrivet av Martin Johansson   
2011-04-27 22:21