jk

Jesper Konradsson klar för Alingsås HK

Alingsås HK har idag gjort klart med en av Sveriges absolut största talanger. Spelaren det handlar om är Jesper Konradsson som ansluter från Kärra HF.

Han är en av svensk handbolls mest lovande spelare och många är de föreningar som försökt få Jesper Konradssons signatur på ett kontrakt. Idag blev det klart att Jesper väljer Alingsås HK som sin klubbadress under de tre kommande åren.

– Jag valde Alingsås därför att jag tror att jag kan utvecklas till en bättre spelare där. Det är en intressant förening och semifinalplatsen i SM-slutspelet visar att det är en av Sveriges bästa klubbar. Dessutom är det bra tryck på hemmamatcherna och det känns som att hela Alingsås är intresserade av handboll, säger Jesper om sitt beslut.

16-årige Jesper Konradsson är av många ansedd som en blivande storspelare. Mittnian har fram tills nu representerat sin moderförening Kärra, och har den gångna säsongen spelat med göteborgsklubben i Allsvenskan. Trots sin ringa ålder har han fått mycket speltid. Något som vittnar om Konradssons kompetens.

– Han har alla kvalitéer jag vill se i en handbollsspelare. Han kan hota på egen hand samtidigt som han kan sätta sina medspelare i läge. Det är få förunnat att ha en sådan potential som Jesper och hans blick för spelet är fantastisk. Dessutom är han en riktig kämpe som verkar fast besluten om att bli bäst. Det är en riktig sporre för oss tränare att få vara med och utveckla Jesper vidare, säger Alingsås HK:s assisterande tränare Andreas Stockenberg.

Jesper Konradsson har sina juniorår kvar och ingår i den kull av spelare födda 1994 som snart kommer att kliva in i juniorlandslaget. Jespers kompetens i juniorsammanhang bevisades i finalspelet av junior-SM där han tillhörde toppskiktet av skytteligan.

Kontraktet med Alingsås är skrivet på tre år och Jesper kommer att kliva rakt in i Alingsås elittrupp där han enligt tränare Robert Wedberg passar väl in.

– Jesper är väldigt spelintelligent och har den spetskompetens vi behöver. Spelskickliga niometersspelare blir väldigt viktiga när vi bygger vår nya trupp, säger Wedberg.

– Jag har bara hört bra saker om Alingsås tränare och hoppas få en allt större roll med tiden. Till att börja med gäller det att ge hundra procent varje gång jag får chansen, säger Jesper.

Christer Mårtensson i Alingsås HK:s sportråd har skött förhandlingarna med Jesper och är givetvis nöjd med värvningen.

– Vi har jobbat hårt för att få Jesper att välja Alingsås och att det nu är ett faktum är inte bara positivt för Elitserielaget utan även ett kvitto på att Alingsås är en attraktiv förening för unga lovande spelare, säger han.
Skrivet av Martin Larsen   
2011-04-15 16:15