Sävehof visade klassen

Regerande mästarna IK Sävehof visade i dagens match mot AHK att man inte har några tankar på att lämna ifrån sig guldet. Ledning 18-13 i paus blev till slut hela 33-23 till laget från Partille efter en synnerligen väl genomförd match.

På förhand var det många som trodde på en målsnål match, riktigt så blev det inte. Idag gjorde ett lag många mål och det andra få, och med Alingsåsögon tvingas man konstatera att Sävehof var det lag som var klart bäst och dessutom gjorde många mål. Partillegänget vann efter ledning 18-13 i paus till slut med 33-23.

Alingsås gjorde matchens två första mål och hängde med fram till ställningen 5-5 efter tio minuter, men sedan ryckte Sävehof till ledning 8-5 i numerärt överläge. AHK reducerade visserligen till 6-8 och sedan 7-9, men gästerna ryckte sedan på allvar genom att gå från 10-7 till 15-8 på sex minuter. AHK närmade sig något innan det blåstes till pausvila och gästernas ledning efter trettio minuter stannade vid fem mål i form av 18-13.

Hemmalget inledde den andra halvleken betydligt bättre rent spelmässigt, men man gjorde inga mål. Lägen skapades men dessa brändes vilket gjorde att man inte kunde dra nytta av Mikael Aggefors storspel. Ju längre matchen led desto större blev Sävehofs ledning och när slutsignalen ljöd hade man vunnit med hela 33-23.

Det är bara att konstatera att Sävehof var ett par klasser bättre än hemmalaget. Detta manifesteras inte minst av att Mikael Aggefors i hemmamålet vann målvaktsmatchen med 23-15 mot Thomas Forsberg. Sävehofs försvarsinsats var av högsta klass och Alingsås hade till slut inga medel att ta till. Man fastnade gång efter annan i gästerna stora mittförsvar och tvingades dessutom till många väldigt svåra avslut samt en mängd tekniska fel.

Det mest positiva för AHK denna dag var att Malmö besegrade Skövde på bortaplan. Detta innebär att förutsättningarna inför nästa omgång är desamma som inför denna.

Ny match mellan Alingsås och Sävehof redan på onsdag då returen spelas i Partillebohallen. Lita på att det är ett revanschsuget AHK som beger sig till Partille.

Alingsås HK - IK Sävehof 23-33 (13-18)

AHK: Lars Bernhardsson 6, Marcus Esntröm 3, Charlie Sjöstrand 3, Glenn Andersson 3, Johan Fagerlund 3 (1), Ville Kangas, Björn Iveland, Payam Hatami, Kristian Bliznac, Pontus Johansson (1).

IKS: Jonathan Stenbäcken 11 (3), Johan Jakobsson 7, Victor Fridén 4 (2), Robert Johansson 3, Alexander Stenbäcken 3, Michael Apelgren 2, Erik Fritzon 2, Jesper Nielsen.

Målvakter:

* AHK: Mikael Aggefors 23/51=45% + 0/3 7m, Petter Hansson 0/1 7m.
* IKS: Thomas Forsberg 15/36=42% + 0/2 7m.

Pris till bästa spelare:

* AHK: Lars Bernhardsson.
* IKS: Jonathan Stenbäcken.

Utvisningar:

* AHK: 5x2 min.
* IKS: 6x2 min.

Domare: Per-Ola Björk & Krister Andersson.

Publik: 1 056. 
Skrivet av Martin Johansson   
2011-04-03 18:26