Lindesberg bröt AHK:s svit

Det blev ingen fjortonde rak match utan förlust för Alingsås, detta då man idag förlorade hemmamatchen mot Lindesberg med 27-28 efter 12-17 i paus.

Inledningsvis såg det ut som de 907 personerna på läktarna hoppades. Hemmalaget gick fram till ledning 6-3 och 7-5, och hade bra koll på Lindesbergs anfall, men en time out från Herman Arenvang förändrade allt.

AHK-ledning 7-5 efter 13.44 blev till underläge 8-13 efter 22.29. 8-1 till Lindesberg på knappa nio minuter är så klart inte ok, men då det gick fullständigt troll i AHK:s maskineri såväl framåt som bakåt blev det så. Värt att notera är att Sebastien Ehnevid i Lindesbergsburen bara gjorde fyra räddningar under den första halvleken, det säger en det om AHK:s anfallsspel.

Två raka hemmamål tände hoppet om ett jämnt resultat efter första halvlek, men efter reduceringen till 10-13 tappade AHK återigen skärpan och Lindesberg kunde öka på sin ledning för att i paus ha fem bollar upp vid ledning 17-12.

AHK bytte försvarsspel till 3-2-1 inför den andra halvleken, detta hjälpte föga. Gästerna gick snabbt fram till 20-13 och i detta skede var det inte mycket som talade för hemmapoäng. Men AHK gav sig den på att i alla ge det ett försök och man blev alltmer offensiva i sitt försvar. Först via tvåpunkt och mot slutet även man-man.

Lindesberg höll dock avståndet och med 3.10 kvar att spela satte duktige mittsexan Erik Axelsson 28-24 för sitt Lindesberg, något som borde varit avgörande. AHK vägrade dock att ge sig, och via två mål från Björn Iveland och ett från Johan Fagerlund var man bara ett mål efter med 25 sekunder kvar att spela.

Lindesberg blev sedan avblåsta för stegfel med några sekunder kvar att spela vilket gav AHK en kvitteringschans. Charlie Sjöstrand fick bollen i fart och tog ett avslut med en sekund kvar att spela, men Sebastien Ehnevid räddade skottet och blev därmed matchhjälte.

Utan att se ner på Lindesberg så får man konstatera att Alingsås förlorade den här matchen på egen oförmåga snarare än på grund av Lindesbergs förmåga. Hemmalaget gjorde en dålig match och då vinner man inte, även om motståndarna är en mer eller mindre avsågad seriejumbo.

Lindesberg gick hårt på sina framträdande spelare och ska ha en eloge för att de orkade hela vägen. Förmodligen gick det en del jobbiga tankar genom spelarnas huvuden när AHK, precis som förra gången lagen möttes, närmade sig mål för mål. Denna gång höll man dock undan och tog två mycket viktiga poäng, plus att man säkert byggde upp en del skönt självförtroende.


Alingsås HK - LIF Lindesberg 27-28 (12-17)

AHK: Lars Bernhardsson 6, Björn Iveland 6, Marcus Enström 3, Charlie Sjöstrand 2, Glenn Andersson 2, Anders Rylander 2, Pontus Johansson 2, Johan Fagerlund 2 (2), Ville Kangas, Payam Hatami.

LIF:
Dener Jaanimaa 10 (3), Erik Axelsson 7, Tobias Warvne 6, Binai Aziz 4, Ricky Nordahl.

Målvakter:

* AHK: Mikael Aggefors 7/19=37% + 0/2 7m, Petter Hansson 7/20=35% + 0/1 7m.
* LIF: Sebastien Ehnevid 14/39=36% + 1/3 7m.

Utvisningar:

* AHK: 3x2 min.
* LIF: 3x2 min.

Pris till bästa spelare:

* AHK: Lars Bernhardsson.
* LIF: Sebastien Ehnevid.

Domare: Jonny Ahlvin & Petri Koponen.

Publik: 907.
Skrivet av Martin Johansson   
2011-02-20 19:22