En poäng i Malmö

AHK fick med sig en poäng hem från mötet med HK Malmö i Baltiska Hallen. En rakt igenom jämn match, som stod 12-12 i paus, slutade 27-27. Ett resultat som får ses som rättvist.

Det var ett skadeskjutet Alingsås HK som idag begav sig till Malmö. Redan mot Aranäs saknade man Magnus Andreason, Lars Bernhardsson, Petter Hansson och Marcus Dahlin, och till den listan kunde man idag lägga Johan Fagerlund som insjuknat.

Nu har AHK dock en bred trupp och detta visade man idag. På slutet har mycket handlat om våra kantspelare, men idag var det två nior som gick i bräschen. Anders Rylander firade tidig julafton med sin övergångar, gång efter annan fick han bollen från Kristian Bliznacs hand och kunde göra enkla mål från mittsex. Rylander imponerade med nio mål, och av dessa kom just sju efter övergångar till linjen.

När Bliznac inte spelade in till Rylander, ja då sköt han. "Jordan" kom upp i sju mål och sju assist denna afton.

AHK släppte in lite fler mål än man gjort på slutet, och detta var Robert Wedberg inte helt nöjd med.

- Vi måste spela tuffare och hårdare bakåt än vi gjorde i den andra halvleken idag. Vi smäller inte på som vi gjort på slutet, och Malmö får göra lite för enkla mål. Tuffare och hårdare måste det bli när vi möts på annandagen.

Framåt såg det bättre ut än det gjort på ett tag, och framför allt fungerade övergångsspelet klockrent.

- Jag är totalt sett nöjd med offensiven idag, framför allt då med Rylanders och Bliznacs samarbete. Jag vill även plussa för Pontus straffskytte. Att som orutinerad straffskytt, i så pressade läge, gå in och vara så säker är beundransvärt.


HK Malmö - Alingsås HK 27-27 (12-12)

HKM: Mattias Thynell 5, Rasmus Skram 5 (3), Fredrik Lindahl 4, Rasmus Skram 4, Richard Eriksson 3, Mirsad Pecikoza 2, Iris Ganibegovic 2, Calle Sjödin, och Christoffer Geissler.

AHK: Anders Rylander 9, Kristian Bliznac 7, Pontus Johansson 4 (3), Max Darj 2, Charlie Sjöstrand 2, Marcus Enström, Glenn Andersson, Björn Iveland.

Målvakter:

* HKM: Oscar Jensen 10/34=29% + 0/2 7m, David Andersson 0/1 7m.
* AHK: Mikael Aggefors 14/38=37% + 0/3 7m.

Pris till matchens lirare:

* HKM: Fredrik Lindahl
* AHK: Kristian Bliznac

Utvisnignar:

HKM: 5x2 min.
AHK: 5x2 min.

Domare: Henrik Mäkinen & Göran Jonsson

Publik: 465
Skrivet av Martin Johansson   
2010-12-22 23:29