Europaäventyret över

AHK hade som väntat ingen chans att vända underläge med åtta mål när returen i EHF-cupens tredje omgång idag spelades. Göppingen följde upp segern i Alingsås med att på hemmaplan slå tillbaka AHK med 38-26 (16-11).

Siffrorna må vara stora, men det var en ändå en nöjd Robert Wedberg som avlämnade rapport efter matchen.

- I 45 minuter gör vi en riktigt bra match. Vi är konsekventa i anfallen och löper hem på ett mycket bra sätt. Om jag inte minns fel så stod det 23-19 med kvarten kvar, sedan började vi slarva en del och då kontrade Göppingen sönder oss helt enkelt.

Efter en mindre bra insats mot LIF Lindesberg i onsdags fick AHK idag ett kvitto på att man kan betydligt bättre. Framför allt var offensiven betydligt bättre denna gång.

- Vi var mycket rakare och tydligare i vårt spel, det är klart att det blir bättre då. Även i uppställlt spel bakåt gjorde vi det bra under större delen av matchen.

Bäst i dagens AHK var Lars Bernhardsson, som var tillbaka i fin form, tillsammans med Pontus Johansson och Glenn Andersson som tog för sig i offensiven, samt Max Darj som styrde det defensiva spelet på ett berömvärt sätt.

Frisch AUF Göppingen - Alingsås HK 38-26 (16-11)

FRI: Dragos Oprea 9, Maximillian Schubert 6, Kai Häfner 5, Tim Kneule 4, Michael Thiede 4, Christian Schöne 3, Manuel Späth 3, Pavel Horak 3, Fabian Gutbrod.

AHK: Lars Bernhardsson 5, Johan Fagerlund 4, Charlie Sjöstrand 3, Glenn Andersson 3, Pontus Johansson 3, Magnus Andreason 3, Anders Rylander 2, Björn Iveland 2, Jonatan Jacobsson.

Domare: Libor Skruzny, Tjeckien & Radoslav Kavulic, Slovakien.

EHF-delegat: Gerhard Reisinger, Österrike

Publik: 2 900.

Frisch AUF Göppingen vidare med sammanlagt 71-51.
Skrivet av Martin Johansson   
2010-11-28 20:56