AHK körde över H43

Alingsås gjorde processen kort med H43 när lundensarna idag var på besök i Nolhagahallen. Efter 19-11 i paus vann hemmalaget slutligen med 33-23 efter att ha dominerat banans alla zoner i sextio minuter.


Matchinledningen var en kopia på den mot Guif tidigare i veckan, men med en betydande skillnad. Istället för att hamna i några måls underläge direkt satte hemmalaget gasen i botten och gick till ledning 5-0 tack vare ett underbart försvarsspel i kombination med att Petter Hansson mellan stolparna tog det som rann igenom. Faktum är att ledningen kunde varit ännu större då Espen Christensen i H43-målet räddade tre frilägen under matchens  fem första minuter.

H43 repade lite mod efter den tunga inledningen och gjorde efter en välbehövlig time out tre raka mål. Hemmalaget fortsatte dock att trampa på gasen och sprang helt enkelt sönder H43 i en halvlek där man presterade i paritet med det man gjorde i Ystad för en dryg vecka sedan. Ledningen växte mål för mål och när slutsignalen för första halvlek ljöd stod det 19-11 på resultattavlan.

H43 ställde i den andra halvleken om till ett fem ett-försvar som fungerade bättre än det sex noll man spelade under den första akten. Det tog några minuter innan Alingsås spelade sig till ett bra läge, men när man väl hittat nyckeln hade man inga större problem att komma till bra lägen.

Det var inte bara försvaret som var bättre hos H43, även hemspringet förbättrades markant. Detta var möjligen en följd av att man avslutade när medspelarna visste om att det var avslut på gång istället för att helt plötsligt ta ett skott som man gjorde under den första halvleken.

Hemmaledningen pendlade mellan sju och elva mål under andra halvlek för att till slut stanna vid tio bollar; 33-23 sedan bland annat Petter Hansson fått äran att göra mål då han kastade bollen över hela banan och in i nätet när H43-målvakten var ute för att bryta en eventuell kontringspassning.

Petter Hansson vaktade målet i sextio minuter, en straff undantaget, och stod för sin bästa insats sedan han kom till AHK genom att rädda 49% av H43:s avslut. Plus även till Anders Rylander som styrde anfallen med säker hand. Nämnas bör också Magnus Andreason som var säkerheten själv från strafflinjen - sju av sju blev facit denna afton.

H43 hade en tung dag på jobbet och det var ingen spelare som egentligen hade ett övertag på vare sig sin försvarare eller Petter Hansson i målet. Bäste målskytt blev, som vanligt, Zoran Roganovic som stod för fem mål. Johan Brännberg stack ut lite över mängden och var hela tiden jobbig för AHK-försvaret. Målvakten Espen Christensen stred tappert och landande på 34 i räddningsprocent, en bra siffra då han gång efter gång efter gång ställdes mot AHK-spelare i rena frilägen.

Alingsås HK - H43 Lund 33-23 (19-11)

AHK: Magnus Andreason 8 (7), Marcus Enström 6, Charlie Sjöstrand 5, Kristian Bliznac 4, Pontus Johansson 3, Björn Iveland 3, Glenn Andersson 2, Anders Rylander, Petter Hansson.

H43: Zoran Roganovic 5, Daniel Lindqvist 4, Johan Brännberg 4, Andreas Bamberg 4 (4), Karl Björkman 3, Christoffer Fors, Alexander Ekdahl, Petter Strömberg.

Målvakter:

* AHK: Petter Hansson 18/37=49% + 0/3 7m, Mikael Aggefors 0/1 7m.
* H43: Espen Chistensen 12/35=34% + 0/4 7m, Philip Ståhl 1/4=25% + 0/3 7m.

Utvisningar:

* AHK: 5x2 min.
* H43: 7x2 min.

Domare: Johan J:son Gomér & Martin J:son Gomér.

Publik: 878
Skrivet av Martin Johansson   
2010-10-22 21:35