frisch2

Bundesligamotstånd i omgång 3

Det blev tyska bundesligalaget Frisch Auf Göppingen som föll AHK:s lott när den tredje omgången i EHF-cupen idag lottades.


Det kunde blivit Ryssland, Spanien eller Makedonien, men när lottningen genomfördes blev det ett tyskt lag - Frisch Auf Göppingen - AHK lottades emot.

- Göppingen är ett tyskt storlag som inför säsongen tippades i toppen av Bundesliga, säger tränaren Robert Wedberg direkt efter avslutad lottning.

Bland spelarna i Göppingen märks bland annat landslagsmeriterade tyskarna Michael Haass (50 landskamper), Lars Kaufmann (90 landskamper) samt bosniske målvakten Enid Tahirovic (68 landskamper).

Förra säsongen slutade man sexa i Bundesliga och kvalificerade sig därmed för spel i EHF-cupen, där man som seedat lag går in i omgång 3.

Göppingens säsongsinledning har inte riktigt varit så bra som alla förväntat sig och man parkerar efter sju omgångar på en tioende plats i tabellen med tre vinster, två oavgjorda och två förluster. Bäste målskytt så här långt är den 202 cm långe högernian Michael Thiede som med sina 33 mål ligger på en 23:e plats i skytteligan.

- Det är inspirerande att få möta den här typen av lag. Att få möta spelare som Lars Kaufmann, som väl är tysk handbolls nya affischnamn, är en utmaning som heter duga, säger Wedberg.

Lottningen föll som så att Alingsås inleder hemma helgen 20-21/11 för att sedan spela returen i Tyskland 27-28/11.

- Det är bra att börja hemma tycker jag. Vi siktar på att göra en bra match och hoppas på mycket folk i Nolhaga, avslutar Wedberg.
Skrivet av Martin Johansson   
2010-10-12 11:10