inforfyllingenahk

Inför: Fyllingen - AHK

Halv ett på fredagen inleddes den drygt 80 mil långa resan till Bergen i Norge för returmatchen mot Fyllingen i EHF-cupen. Resan går med minibuss till Rygge några mil innanför den norska gränsen där man hoppar på ett flyg som tar laget och ledarna till Bergen. Läs förutsättningarna inför matchen här.På en raspig telefonledning genomförde hemsidan för en stund sedan en kortare intervju med tränaren Robert Wedberg, läs hans tankar inför matchen.

Hur ser ni på morgondagens match och de tre måls överläge ni har sedan första mötet?

- Eftersom det inte blev mer än tre emellan i första matchen så finns det liksom ingen ledning att försvara. Tre mål i handboll kan försvinna på en dryg minut. Så vi ser på morgondagens match som måste vinnas, vi utgår från 0-0 när domarna blåser igång.

Vad vill du se från laget?

- Jag vill att vi ska hålla i det som varit bra på slutet. Vi ska ha bra försvar, en stabil målvakt och ett snabbt, effektivt, kontringsspel. Där ligger nyckeln. Vi måste vara aggresiva bakåt och konsekventa framåt, Fyllingen är ett bra kontringslag så vi får inte avsluta utan avtal, då får vi en kontring på oss med en gång.

Vad talar för att kontingsspelet fungerar bättre än mot Hammarby?

- Den stora skillnaden i förutsättningar mellan matchen i måndags och den i morgon är att vi fått haft sex dagar utan match. Vi har tränat på bra utan att ta ut oss vilket borgar för att vi är piggare i benen, och det är en förutsättning för att orka kontra.

20 insläppta mot Hammarby, men ändå bara 22 framåt?

- Vi har prioriterat det defensiva på träningarna och det tycker jag märks. Stegvis komemr vi växla över och nöta det offensiva spelet. I grunden är vi så skickliga att vi kan vinna matcher även om det inte flyter perfekt framåt, så länge vi är bra bakåt. Men det ska bli skoj att se hur vi kan få till anfallsspelet framöver. Nu möter vi ett mer offensivt försvar än senast, så det gäller för spelarna att hitta farten och rörelserna, det ska bli spännande att se det.

Hur ser det ut i truppen?

- Vi är friska och skadefria, så vi åker med samma lag som mötte Fyllingen hemma plus att Marcus Dahlin tillkommer.Fyllingen kommer enligt uppgift inte att rapportera direkt via "Kamper online" på handball.no. Förhoppnignsvis kommer hemsidan att kunna förse intresserade med uppdateringar under matchens gång.


Skrivet av Martin Johansson   
2010-10-08 13:22