Förlust mot Coburg

Det blev förlust för AHK när man ikväll spelade sin tredje av fyra träningsmatcher i Tyskland. Coburg 2000 blev för svåra och vann med 31-29 efter 17-14 i halvtid.

Dagens motståndare Coburg 200 hade en besvärlig fjolårssäsong, men inför kommande säsong har man förstärkt laget med ett antal spelare. Så att det blev förlust för AHK är inget som bekymrar assisterande tränaren Daniel Larsson.

- Inte alls faktiskt. Resultatet spelar ingen roll alls, det viktiga nu i förberedelsefasen är prestationen, att vi gör det vi bestämt och dessutom blir bättre på det.

Idag stod Björn Iveland och Lars Bernhardsson över. När då Jonathan Berg och Max Darj är iväg med U-landslaget innebär framför allt Bernhardsson frånvaro att antal ordninario treaförsvarare är nere i en i form av Kristian Bliznac.

- Vi gick runt på lite olika konstellationer i mittförsvaret. Dejan Mijatovic fick mer speltid än tidigare plus att både Glenn Andersson och Jonatan Jacobsson spelade där. Jämfört med första matchen mot Füchse Berlin har försvarsspelet snäppts upp en del, vi börjar se ramar av hur det kommer att se ut framöver. Ytterligare en pusselbit på vägen, säger Larsson.

Spelarkritik är som tidigare sagt en sällan avhandlad fråga under försäsongen, men Larsson ger idag ett extra plus till Charlie Sjöstrand för hans framgångsrika riv och slit på en för honom ovan tvåaposition.

Nu återstår en match i Tyskland, och den spelas mot Magdeburg. Avkast klockan 16:00 i morgon söndag.

HSC Coburg 2000 - Alingsås HK 31-29 (17-14)

AHK: Kristian Bliznac 8, Magnus Andreason 4 (1), Marcus Enström 3, Charlie Sjöstrand 3, Ville Kangas 3, Glenn Andersson 2, Johan Fagerlund, Anders Rylander, Niklas Josefsson, Marcus Dahlin, Dejan Mijatovic, Jonatan Jacobsson.

Målvakter: Mikael Aggefors 7/20=35% + 0/1 7m, Petter Hansson 6/20=30% + 1/4.
Skrivet av Martin Johansson   
2010-08-07 19:56