UEM: Seger mot Island

En bra och en dålig halvlek räckte för Sverige när man i "semifinalen" i spelet om platserna 5-8 besegrade Island. Underläge 13-16 i halvtid vändes till seger 32-27.

Den första halvleken var med svenska ögon inte bra. Man hade som det såg ut lagt upp en taktik som innebar att man skulle avsluta på ytterniorna, detta fungerade inte alls. Herrar Thynell, Cederholm och Olsson brände tillsammans tio avslut innan Olsson till slut fick in en boll. Att underläget i paus inte var mer än tre bollar är för undertecknad lite svårt att förstå.

Andra halvlek var dock betydligt bättre. "Proppen" valde att äntligen matcha Richard Hanisch och Linus Arnesson tillsammans, och detta gav resultat. Samtidigt stängde man till ordentligt bakåt vilket och förde med sig att Leo Larsson i buren fick tag på några bollar.

Island hade ledningen med 21-17, men i detta skede gjorde Sverige 7-0 och avgjorde med detta matchen. Island svarade i och för sig och närmade sig till 23-24, men ikapp kom man aldrig. Istället ökade Sverige på sin ledning och vann till slut med 32-27.

Av AHK-spelarna lyckades Jonathan Berg bäst. Bra försvarsspel kryddat med tre mål på tre avslut fick vi se. Max Darj spelade en kortare stund utan att anteckna sig i målprotokollet medan Pontus Johansson fick se matchen från läktaren.

Nästa match spelas på söndag då Sverige möter Frankrike i en match som gäller 5-6 plats.

8/8 14:00 Sverige-Frankrike Livestream

Island - Sverige 27-32 (16-13)

Sverige: Linus Arnesson 7 (2), Andreas Cederholm 6, Oskar Ysander 6, Thomas Varsamis 4, Jonathan Berg 3, Markus Olsson 2, Hampus Svännel, Richard Hanisch, Nils Pettersson, Magnus Persson.

Bästa målskytt Island: Olafur Gudmundsson 9.

Utvisningar:

* Island: 3x2 min.
* Sverige: 2x2 min.

Domare: Bartosz Leszczynski & Marcin Piechota, Polen.

Publik: 100
Skrivet av Martin Johansson   
2010-08-06 15:42