UEM: Sverige besegrade Tyskland

I den sista gruppspelsmatchen tog Sverige en meriterande seger då man besegrade Tyskland. Segersiffrorna skrevs till 37-33 efter 22-14 i halvtid.

Det blev en ganska konstig match mellan Sverige, som inte kunde avancera från sin fjärdeplats i gruppen, och Tyskland som var klara gruppsegrare. Därtill vilade Tyskland några av sina nyckelspelare, bl a Bundesligameriterade Steffen Fäth.

Sverige tog en rejäl ledning från start och hade redan efter drygt fyra minuter tvingat Tyskland till en time out vid ställningen 5-1. Det fortsatte bra för Sverige och man drygade ut sitt försprång ytterligare och ledde strax innan paus med 20-11. Tyskarna tog sig dock i kragen och minskade avståndet till sju bollar, 21-14, i paus.

Starten av den andra halvleken gav en än större svensk ledning, som mest tio mål vid 25-15. Men sedan hände något. Tyskarna skärpte sig medan svenskarna kanske trodde att det var klart, och hastigt och lustigt stod det 29-27. Sverige ökade direkt på sin ledning, men med fem minuter kvar av matchen var reducerade Tyskland till 33-32 och viss nerv var på väg att infinna sig. Sverige ville dock vinna mest och gjorde ytterligare ett rynt under slutminuterna och vann slutligen med 37-33.

Av AHK-killarna spelade idag Jonathan Berg och Max Darj, och de gjorde det bra. Som treor stängde de långa stunder till fösvaret och dessutom svara de tillsammans för sex mål, fördelande på Berg 4 och Darj 2.

EM går för Sveriges del vidare med spel om plats 5-8. Spelordning och länkar till livesändningar återkommer vi med.

Sverige - Tyskland 37-33 (21-14)

Sverige: Markus Olsson 6, Hampus Svännel 6, Thomas Varsamis 6, Jonathan Berg 4, Oscar Ysander 4, Linus Arnesson 3 (1), Magnus Persson 3, Andreas Cederholm 2, Max Darj 2, Richard Hanisch.  

Utvisningar:

* Sverige: 3x2 min.
* Tyskland: 6x2 min.

Domare: Milan Sivak & Peter Dvorsky, Slovakien

Publik: 300.
Skrivet av Martin Johansson   
2010-08-04 19:20