Hallå där Anders Fältnäs

Hemsidan tog kontakt med Anders Fältnäs för att höra hans syn på lottningen i EHF-cupen, en lottning som alltså innebär nya möten mellan Alingsås och Fyllingen. Klicka på "läs mer" för att komma till intervjun.


Anders, vad säger du om spontant om lottingen?

- Det är lite av ödets ironi att vi ska möta Alingsås igen får jag lov att säga. Rent sportsligt är det en helt ok lottning och logistiskt är det jättebra. Det är en enkel resa, vi vet vart vi ska, vi vet att maten är bra, vi vet vad det är för lag vi ska möta.

Hur ser du på era chanser att ta er vidare till tredje omgången?

- Som jag ser det är Alingsås favoriter. Förra året var AHK ett snäpp bättre än oss på det mesta, och sedan dess har vi tappat.

Vilka spelare är det som försvunnit?

- Det tyngsta är att vi tappat tre spelare från startuppställningen. Magnus Dahl (målvakt) spelar nu i Paris medan Svend Magnus Pettersen och Jarle Rykkje lagt skorna på hyllan.

Hur ersätter ni dessa?

- Det blir med unga hungriga killar, så medelåldern sjunker en del. Vi flyttar upp ett antal juniorer och får ännu mer lokal prägel på laget, många kommer härifrån Bergen med omnejd. Som målvakt satsar vi på Jan Stankiewicz, en som alla vet mycket rutinerad herre. Nu har han dessutom fått upp suget efter handboll ordentligt och tränar mer och bättre än på många år.

Om vi ser till ligaspelet, med tanke på spelarförlusterna, vad är målsättningen?

- Vi har sagt att det här får bli ett mellanår. Vi har omorganiserat på så sätt att elit- och juniorverksamheten nu bedrivs skild från breddverksamheten. Vi måste få till organisation och ekonomi en gång för alla, det sportsliga får komma i andra hand.

Då tackar jag för pratstunden, lycka till kommande säsong.

- Tack detsamma!
Skrivet av Martin Johansson   
2010-07-27 15:20