max_em

Landslagsdebut för Max Darj

Alingsås HK har inte längre två spelare i U-landslaget, man har numera tre. Detta sedan Max Darj på måndagskvällen togs ut som ersättare för skadade Andreas Nilsson.

Sedan tidigare var både Jonathan Berg och Pontus Johansson uttagna i den trupp som ska representera Sverige i UEM. Idag fick AHK ytterligare en landslagsman då Max Darj fick ett samtal från förbundskaptenen Jan "Proppen" Karlsson.

- Det var riktigt roligt att få det samtalet! Det är inte varje dag man blir uttagen till ett EM, säger Max till hemsidan.

Spelaren som tvingats lämna återbud är alltså IFK Skövdes Andreas Nilsson, en spelare som haft stora skadeproblem under sin karriär. Så sent som i mars skadade han knäet allvarligt, men var alltså redan tillbaka. Huruvida det är knäet som spökar nu låter vi vara osagt.

Max Darj kom till AHK inför förra säsongen då han lämnade moderföreningen Stenungsunds HK och spel i division 4. Darjs utveckling tog ordentlig fart under Robert Wedbergs ledning, och redan under sensommaren spelade han några träningsmatcher med A-laget. Sedermera blev det spel i HP i tvåan, A-laget i Elitserien och till slut även i Champions League. Ingen dålig första säsong för en spelare som tidigare inte spelat högre än division 4.

Nu tas alltså nästa steg då Max alltså tagits ut till UEM, ett mästerskap som faktiskt är hans landslagsdebut, något han själv var lätt förvånad över.

- Jag förstod så klart att någon skadat sig och att det var därför "Proppen" ringde, men det har gått fort och jag är väl lite förvånad över att jag faktiskt ska spela i landslaget, säger Max. Men skoj ska det bli!

ahk.nu ber att få önska Pontus, Jonathan och Max stort lycka till nu när det ska iväg och representera Sverige. Håll utkik på hemsidan för rapporter från matcherna, förhoppningsvis med kommentarer från spelarna.
Skrivet av Martin Johansson   
2010-07-26 22:23