Bekväm svensk seger i UEM-kvalet

Det blev till slut en ganska bekväm seger för Sverige U när man idag inledde kvalspelet till sommarens UEM. Efter 14-13 i paus kunde man till slut besegra Belgien med klara 32-23.

- Vi inledde bra och gick fram till 5-0 direkt, sen blev vi lite stressade och brände en del lägen, och då kom Belgien ikapp ganska snabbt, säger ett av AHK:s två bidrag till truppen, Jonathan Berg, efter matchen.

Sverige kunde dock gå till pausvila i ledning, men bara med en boll - 14-13.

I andra halvlek såg det på det hela taget bättre ut.

- Vi skärpte till avsluten lite och tuggade på i lagom takt. Vi drygade ut ledningen hela tiden och de nio mål vi vann med var det mesta vi ledde med, säger Berg.

Förutom Berg är som bekant även Pontus Johansson en av spelarna i truppen. Och om man får tro Berg var Pontus den bättre av de två AHK-arna:

- Pontus gjorde en helt godkänd insats och gjorde väl två eller tre mål om jag inte minns fel, själv gjorde jag bara ett.

Bäst i Sverige var dock Guif:s Mattias Zachrisson som stod för nio mål, överbetyg även till målvakten Leo Larsson som vanligtvis vaktar Ystad IF:s mål.

Sveriges målskyttar: Mattias Zachrisson 9, Rickard Lönn 5, Andreas Cederholm 4, Magnus Persson 3, Oskar Ysander 2, Linus Arnesson 2, Pontus Johansson 2, Mattias Thynell 2, Richard Hanisch , Nils Pettersson,  Jonathan Berg.

Utvisningar: Sverige: 5 x 2 minuter, Belgien: 2 x 2 minuter

Domare: Yair Dorenfeld och David Levin från Israel

Publik: 200
Skrivet av Martin Johansson   
2010-04-16 20:02