landslag

AHK i landslagen

Inte mindre än fyra av våra spelare befinner sig just nu på landslagsuppdrag. Marcus Enström och Kristian Bliznac representerar A-landslaget i Norge medan Jonathan Berg och Pontus Johansson tagit plats i det U-landslag som befinner sig i Slovenien för kvalspel inför höstens UEM.

Vad undertecknad kan dra sig till minnes, så har AHK aldrig haft fyra landslagsspelare på en och samma gång. Därtill kan läggas att juniorerna Jonatan Jacobsson och Jakob Brunngård Haglund är uttagna till träningsdagar med juniorlandslaget.

Av de fyra spelare som nu är iväg är det Marcus Enström och Kristian Bliznac som får känna på hetluften först då de klockan 18 ikväll ställs mot Danmark i den första av tre matcher i träningsturneringen i Norge.

Övriga matcher för A-landslaget:

16/4 17:00 Tyskland - Sverige

17/4 16:45 Norge - Sverige

Norska handbollförbundet liverapporterar på denna länk


Om det är träning för A-landslaget så är det blodigt allvar för Pontus Johansson, Jonathan Berg och övriga U-landslaget. Man spelar i dagarna tre, med början i morgon fredag, kvalmatcher för att nå sommarens UEM som avgörs i Slovakien.

Faktum är att man tjuvstartade redan igår med att spela en träningsmatch mot en kombination av HK Malmö och OV Helsingborg, en match som förlorades med 29-33 (18-15).

Sveriges matcher:

16/4 17:00  Sverige -  Belgien

17/4 17:00  Holland - Sverige

18/4 17:00  Sverige - Slovenien

Tabell och resultat

Förhoppninngen är att vi efter samtliga matcher ska få tag på någon av våra spelare för en kortare matchrapport. Håll utkik på ahk.nu.


Skrivet av Martin Johansson   
2010-04-15 17:29