Simonsson efter Wedberg

I tisdags kväll blev det klart. Robert Wedberg kliver av sitt framgångsrika uppdrag som huvudtränare i Alingsås HK, och lämnar över till tidigare Önneredskollegan Fredrik Simonsson.

39-årige Kungälvsbon Fredrik Simonsson kommer närmast från Borås HK där han fört upp klubbens herrlag till division ett. Innan dess var han bland annat tränare för Önnereds herrlag tillsammans med Robert Wedberg. Även i Sävehof kamperade Simonsson och Wedberg ihop, men då som spelare.

Robert Wedberg lämnar förvisso sitt tränaruppdrag men han är inte förlorad för Alingsås HK. Robban kommer att finnas med i kulisserna men exakt hur hans nya roll kommer se ut är inte klart i dagsläget.

Fredrik Simonsson, som skrivit på för 2+1 år, får en i stort sett oförändrad trupp att arbeta med nästa säsong. Under senaste veckan har både Charlie Sjöstrand och Ville Kangas förlängt sina kontrakt. Sedan tidigare har även Johan Fagerlund, Max Darj och Marcus Dahlin skrivit på för ytterligare säsonger i Alingsås HK. Frågetecknen som kvarstår är huruvida Richard Kappelin och Kristian Bliznac blir kvar i klubben.

 

Skrivet av Martin Larsen   
2010-04-08 10:36