Usel sistakvart fällde AHK mot Drott

Ledning 18-15 efter 45 minuter räckte inte i bortamatchen mot Drott. Endast två mål under slutkvarten innebar att Drott gick förbi och vann 23-20.

Precis som mot Skövde tog det ett tag innan Alingsås kom in i matchen. Drott ledde 4-1 och 7-4, och alingsåsspelarna verkade inte riktigt vara på tårna. Richard Kappelin i Alingsåsmålet fick inte heller tag i några bollar, samtidigt som Drott var fullt inställda på seger.

Efter 20 spelade minuter syntes en förändring i matchbilden. Alingsås försvar fick bättre träff på Halmstadspelarna och Kappelin spelade upp sig avsevärt. De inledningsvis negativa siffrorna putsades till och i paus skiljde bara ett mål. 12-11 till Drott.

Inledningen av andra halvlek tillhörde Alingsås och Drott fick inga enkla mål. Kappelin fortsatte att spela bra i målet och framåt hade Alingsås tålamod och lycka i skyttet. Med kvarten spelad gjorde Charlie Sjöstrand 18-15 till Alingsås och det kändes som att två poäng var i hamn.

Drottbänken ville annorlunda och en time out fick verkligen avsedd effekt. Efter sju minuter var det kvitterat, 19-19, och fyra minuter senare hade Drott tagit ledningen med tre mål, 22-19. Däremellan hade Alingsås en bra chans att krympa Drotts ledning till 21-20, men det förövrigt duktiga domarparet Canbro/Claesson dömde Glenn Andersson nere i ett friläge. Det finns många möjligheter att döma en spelare nere i en match. För Alingsås del valde domarna tyvärr att döma nere i ett av de lägen då spelarens aktion var regelrätt.

Alingsås förlust, 23-20, hade ändå inget med domarparet att göra. Endast två mål (ett spelmål) under de sista femton minuterna var anledningen till dagens förlust. Att släppa in 23 mål är fullt godkänt. Att bara göra 20 är desto värre. Vad som faktiskt i inte fungerade i slutskedet är svårt för skribenten att peka på. Framför tv-rutan kändes det dock som att spelarna bestämde sig för tidigt för vilket alternativ de skulle välja i anfallsspelet. När detta alternativ sedan förhindrades av ett duktigt Drottförsvar så genomfördes valet ändå, vilket resulterade i bortkastade bollar och missade avslut.

Lars Bernhardsson drog ett tungt lass för Alingsås och Richard Kappelin spelade strålande från andra kvarten och framåt. Bäst i dagen AHK var ändå Ville Kangas som gjorde ett fantastiskt försvarsarbete som högertvåa. I Drott utmärkte sig framför andra målvakten Stephen Nielsen (54 %), som för första (?) gången fick ett riktigt övertag mot Alingsåsspelarna. Bra var även mittnian Gunnar Steinn Jonsson.

 

Drott-Alingsås 23-20 (12-11)

Drott: Gunnar Steinn Jonsson 9, Mikael Mattsson 6, David Löfgren 4 (1), Christoffer Johansson 2, Magnus Persson, Tobias Bengtsson.

Alingsås: Charlie Sjöstrand 4, Lars Bernhardsson 4 (1), Johan Pettersson 3 (2), Anders Rylander 2, Kristian Bliznac 2, Glenn Andersson, Ville Kangas, Magnus Andreasson, Max Darj, Marcus Enström.

Målvakter

Drott: Stephen Nielsen 20/37 = 54 % + 1/4 straffar

Alingsås: Richard Kappelin 16/38 = 42 % + 1/2 straffar

Utvisningar

Drott: 2x2 min.

Domare: Rickard Canbro, Mickael Claesson.

Publik: 1814.

 

 

 

Skrivet av Martin Larsen   
2010-03-27 21:28