Stabilt AHK avfärdade IFK Skövde

IFK Skövde vann grundseriens båda möten lagen emellan, men idag var det AHK som var det klart bättre laget. 15-10 i halvtid blev till slut 31-23 i hemmafavör.

AHK hade ikväll alla möjliga typer av revansch att utkräva. I serien förlorade man båda matcherna mot IFK Skövde, och i Slutspelsseriens första omgång tvingades man se sig besegrade av Guif.

Det började trots allt inte så bra denna afton. Skövde tryckte gasen i bott och gick snabbt ledning 4-1, mycket tack vare bra spel i målet av Peter Carlsson som något överraskande fick inleda mellan stolparna. Bakåt lämande man lite för stora utrymmen som Skövdespelarna utnyttjade på bästa sätt.

Vad det led kom hemmalaget dock igång, och som brukligt var det ett räcka spelare som levererade. Bland dessa finns målvakten Mikael Aggefors som i ett och samma anfall räddade inte mindre än fyra skott varav en straff, inte illa. Mål för mål åt sig AHK ikapp, och när Kristian Bliznac gjorde första mål för kvällen var man i ledning med 7-6. AHK nöjde sig dock inte med att bara gå upp i ledning, man såg med ytterligare fyra raka mål till att ta ett stabilt grepp om matchen. 11-6 efter 20 minuter blev till 15-10 innan signalen för halvtid ljöd.

Det hopp Skövde hade om en jämn match grusades definitivt i upptakten av andra halvlek. Alingsås gjorde 3-1 på tre minuter fram till 18-11. Gästerna sprattlade visserligen till och gjorde tre raka mål som svar på AHK:s inledning, men det var mest av akademisk karaktär. Hemmalaget kontrollerade händelserna med järnhand och från sidan fick man känslan var att man gjorde precis vad man behövde för att hålla Skövde på behörigt avstånd.

Ledningen var som mest tio mål vid ställningen 31-21. Slutresultatet skrevs till 31-23 sedan Skövde putsat siffrorna något på slutet när AHK försökte sig på lite japaner och annat.

Som vanligt gick Alingsås runt på många spelare, något som också visade sig i målprotokollet där inte mindre än elva spelare noterade sig. Bredden är bra och alla som är på banan bidrar alltid på ett bra sätt.

Idag stod såväl Mikael Aggefors som Richard Kappelin för bättre insatser än i matchen mot Guif. 53% för Aggefors och 46% för Kappelin, samt varsin räddad straff, är mer än godkänt. Det är svårt att utse bäste spelare i AHK då så många bidrar med så mycket, men Kristian Bliznac stod för bra spel såväl framåt som bakåt. Johan Petersson visar att formen är i antågande och blev även idag bäste målskytt. Glenn Andersson, Charlie Sjöstrand och Marcus Enström var även de bra idag.

Hos Skövde var det framför allt målvakten Peter Carlsson och vänsternian Erik Svernling som stack ut över mängden. Svernling hade en helt misslyckad dag när Skövde mötte Drott i söndags, men idag var krutet torrt vilket om inte annat bevisas av de nio mål han gjorde på sexton skott. Peter Carlsson var stabil matchen igenom och räddade en hel del linjeavslut, genombrott och kontringar.


Alingsås HK - IFK Skövde 31-23 (15-10)

AHK: Johan Petersson 6 (2), Marcus Enström 4, Kristian Bliznac 4, Charlie Sjöstrand 3, Glenn Andersson 3, Magnus Andreason 3 (1), Ville Kangas 2, Jonathan Berg 2, Björn Iveland 2, Lars Bernhardsson, Anders Rylander.

IFK: Erik Svernling 9, Linus Lake 4 (1), Markus Hagelin 3, Magnus Järlström 2, Johan Elf 2, Andreas Cederholm 2, Fredrik Arvidsson.

Målvakter:

* AHK: Mikael Aggefors 10/19=53% + 1/2 7m, Richard Kappelin 11/24=46% + 1/1 7m.

* IFK: Peter Carlsson 16/39=41% + 1/2 7m, Mikael Appelgren 0/5=0% + 0/2 7m.

Utvisningar:

* AHK: 4x2 min.

* IFK: 6x2 min.

Pris till bäste spelare:

* AHK: Glenn Andersson

* IFK: Erik Svernling

Domare:
Krister Andersson & Per-Ola Björk.

Publik: 971.
Skrivet av Martin Johansson   
2010-03-24 22:47