Bra instats mot Hisingens HK

I söndagens match förlorade AHK 09 mot Hisingens HK med 20-25 (8-14). Efter en upphämtning och ledning med 17-15 i mitten på andra halvlek så stoppade Hisingen in sina två div2 spelare och då klarade Alingsåstjejerna inte att hålla emot.

AHK 09 ställde upp med ett komplett lag med spelare på alla positioner. På målvaktsidan var Sanne Sjögren ”vikarie”. Sanne har ju utfört målvaktspel tidigare i karriären men tränar inte det idag utan är utespelare. Trots det gjorde hon en mycket bra insats i målet.

I första halvlek följdes lagen åt dom första 15 minuterna, då stod det 7-7. Efter det så släppte Alingsås i försvaret och man lyckades inte göra mål på sina chanser. Hisingen höll ihop sitt försvar och lyckades också få in ytterligare 7 mål.

I andra halvlek inledde Alingsåstjejerna med focus och glöd. Man presterade ett extremt bra försvar och släppte bara in ett mål under första 15 minuterna. Man hade också tryck framåt och tog en ledning med 17-15. Detta gjorde att Hisingen var tvungna att sätta in sitt ”extravapen”, som bestod av två av deras div 2 spelare. Dom var för svårstoppade och Hisingen lyckades vända matchen och åka hem med båda poängen efter 20-25 vid fulltid.

Lagansvariga Maria Wiberg säger att det var en mycket bra insats av tjejerna mot ett av seriens topplag. Som vanligt när AHK 09 spelar så hade man jättekul på plan.

Skrivet av Jan Nilsson   
2011-11-15 20:24