Annie_2021_webb

A-lagskontrakt för Annie Åsberg

Inställt seriespel hindrar inte Alingsås HK från att fortsätta bygga damtruppen inför nästa säsong. Nu är det klart att målvakten och egna produkten Annie Åsberg, 19, går från ett lärlingskontrakt till ett a-lagskontrakt.

Det nyskrivna tvåårskontraktet innebär att Annie Åsberg tillsammans med rutinerade Sofia Sandberg och eventuellt ytterligare en målvakt kommer att utgöra Alingsås målvaktsuppsättning nästa säsong.

– Jag har tränat fullt i en månad nu efter min korsbandsskada och ser fram emot möjligheten att utvecklas i ytterligare två år i Alingsås. Trots omständigheterna så känns handbollen roligare än någonsin just nu och det märks att alla i laget redan är taggade inför en ny säsong. Mitt personliga mål är att först komma tillbaka till den nivå jag hade innan skadan och sedan utvecklas därifrån, och öka prestationen tillsammans med laget, säger Annie.

– Annie är oerhört ambitiös och visade innan sin skada att hon tillhör de bästa i landet i sin åldersklass. Vi tror mycket på henne och på sikt ska hon kunna ta upp konkurrensen på allvar med övriga målvakter i truppen, säger sportchef Christer Mårtensson.

Tillsammans med övriga laget får Annie nu se fram emot en förmodad seriestart till hösten, där Alingsås behåller sin plats i division ett i och med att serien avbröts redan efter fem matcher. Inga lag kommer varken flyttas upp eller ned från division ett. Som tidigare meddelat kommer Alingsås nästa säsong ha en ny huvudtränare i form av Amanda Forsberg Vallin. Hon tar över efter Janne Lindfeldt, som i sin tur nu blir assisterande tränare till Amanda.

– Sedan jag tog över som tränare har vi jobbat för att ge spelarna mer eget ansvar och få dem att känna sig delaktiga i spelidén. Vi arbetade även en hel del med den mentala biten och såg ganska snart en positiv utveckling i truppen, som räckte för en plats i division ett, säger Janne Lindfeldt, och fortsätter.

– Den här säsongen blev konstig men tjejerna har visat en oerhörd moral och träningsvilja trots att vi hela tiden varit tvungna att ändra uppsatta planer och inte alls kunnat träna på det sätt som vi tänkt oss. Trots detta känner jag att vi lagt en bra grund för damverksamheten, med en god tro på framtiden och vår egen förmåga. Nu ser vi fram emot spel till hösten och förhoppningsvis blir det inför publik i Nolhaga.

Skrivet av Martin Larsen   
2021-03-04 10:56