RistoIda_webb_ny

Rist och Repsgård förlänger

Två viktiga sexmetersspelare har valt att förlänga sina kontrakt med Alingsås HK. Mittsexan Johanna Rist, 36, och högersexan Ida Repsgård, 24.


Mittsexan, pådrivaren och veteranen Johanna Rist förlängde inför den här säsongen sitt kontrakt med ett år och väljer redan nu att skriva på för ytterligare ett i Alingsås. Ett beslut som givetvis påverkas av att innevarande säsong än så länge bara är fem matcher lång, och i skrivande stund är det oklart om serien ens kan återstartas.

– Den här säsongen har inte varit normal och jag känner att jag vill ha en riktig säsong till innan jag ens kan fundera på att lägga skorna på hyllan. Gruppen har väldigt stor potential och fina möjligheter att ta ytterligare ett steg mot Allsvenskan, och jag vill vara med på den resan. Sluta kan jag alltid välja att göra men jag lär inte välja att börja igen, säger Johanna Rist.

– Johanna är lagets mest rutinerade spelare och en viktig kugge i vårat lagbygge. En oerhört lojal och träningsvillig spelare som visar vägen för övriga truppen, säger tränare Jan Lindfeldt om Rist.

Högersexan och egna produkten Ida Repsgård startade förra säsongen starkt men drabbades tidigt av en korsbandsskada vilken inneburit en längre period av rehabträning. Nu, 12 månader efter operation, är hon åter redo för spel och förlänger sitt kontrakt med ytterligare två säsonger.

– Knäet känns starkt men jag behöver ytterligare fysik och snabbare löpning, och det tänker jag få ordning på när vi kan träna i hall igen. Även om den här säsongen inte spelas färdig så är jag inställd på att kämpa vidare och sträva mot en bra placering i serien. Vi är ett gott gäng i laget och även ledarstaben är fantastisk, säger Ida.

– Ida har visat en stark egen drivkraft under sin skadeperiod och är nära en välförtjänt comeback. En snabb högersexa som behövs i vår uppställning, säger Janne Lindfeldt.

Sportchef Christer Mårtensson om de nya kontrakten;

– Vi strävar hela tiden efter kontinuitet i truppen och när vi dessutom kan få det på viktiga spelare och positioner så är vi såklart extra nöjda. Den här säsongen är speciell för damlaget och jag tror att många av spelarna är extra sugna på att visa vad de går för under en hel säsong.

För tillfället får damlaget inte bedriva någon gemensam träning inomhus eller på gymmet, och aktiviteterna utomhus genomförs i grupper om max åtta personer. Huruvida det blir något mer seriespel den här säsongen och hur det i så fall ska genomföras är än så länge oklart.

Skrivet av Martin Larsen   
2021-01-12 12:26