Ewerman_1920_webb
Arkivbild

Tung hemmapremiär för damlaget

Damlaget kunde inte följa upp den fina insatsen från premiäromgången i mötet med RP. Gästerna tog kommandot i slutet av den andra halvleken och kontrollerade sedan den andra akten. Till slut 15-21 (7-9).

Matchinledningen var jämn och det första lilla rycket stod hemmalaget för, fram till 5-3 med dryga kvarten spelad. Efter det dröjde det dock sju minuter innan Alingsås lyckades öka på antalet mål och då RP gjorde fyra mål under samma period så svängde matchen över i gästernas favör.

Halvtidsdifferensen på två mål, 7-9, stod sig under andra halvleks inledning men när 9-11 på nio minuter blev 9-17 via sex raka RP-mål så var matchen förlorad för Alingsås del. Som mest var bortaledningen nio mål och även om Alingsås kunde snygga till siffrorna under slutdelen så blev marginalen lagen emellan sex mål, 15-21.

För Alingsås del var det framförallt alldeles för många tekniska fel, vilka RP straffade, som var orsaken till förlusten. Dessutom storspelade gästernas målvakt, vilket såklart inte gjorde hemmalagets insats enklare.

- Det är bara att konstatera att det var ett lågvattenmärke idag. En kollektiv kollaps och vi var alla överrens om att vi kan mycket bättre. Nu ska vi istället satsa på en positiv träningsvecka innan matchen mot Malmö nästa helg, säger tränare Janne Lindfeldt


Alingsås HK - RP IF Linköping  15 - 21 (7-9)

Mål AHK: Elin Aurell 4, Elin Egeberg 3, Linnea Lindfeldt 3, Liza Krantz 2, Marion Lindström, Maria Rundcrantz, Moa Solefors


Utvisningar

AHK: -
RP: 1

Straffar

AHK: -
RP: 0/1 

Skrivet av Martin Larsen   
2020-10-03 17:24