Sofia_1920_webb
Sofia Sandberg gjorde en stark insats i Karlstad.

Damlaget vann premiären

Det blev bästa tänkbara start för damlaget i återkomsten i division ett. Hellton besegrades på bortaplan 24-20 (13-9) efter en fint genomförd match.

Fyra mål är förvisso en seger med marginal men faktum är att Alingsås spelmässigt var långt mer överlägsna än så i dagens match i Karlstad. Som mest  var ledningen uppe i tolv mål innan Hellton tilläts frissera siffrorna under sista kvarten.

Matchen var innan dess jämn under den första kvarten innan Alingsås sakta började dra ifrån. Framförallt var det bredden i målskyttet, med tio målskyttar redan innan paus, som gjorde att Alingsås kunde gå fram till 13-9 i halvtid och sedan bygga på ledningen ytterligare med sju raka mål efter paus. Med tolv minuter kvar var ledningen uppe i 23-11 och frågan var hur stor segern skulle kunna bli. 

Inte alls så stor som tolv mål blev svaret, då Hellton tilläts göra åtta raka mål, men ändå till slut en fyramålsseger för Alingsås där Sofia Sandberg i målet erhöll dagens högsta betyg.

- Vi fick ett onödigt stresspåslag sista kvarten som gjorde att Hellton kunde komma närmare men ändå en toksäker seger där de första 45 minuterna är mycket väl genomförda. Glädjande med många målskyttar och definitivt en seger där vi kan ta med oss mycket i det fortsatta seriespelet, säger tränare Janne Lindfeldt om insatsen.


IF Hellton - Alingsås HK  20 - 24 (9-13)

Mål AHK: Linnea Lindfeldt 7 (5), Elin Aurell 3, Elin Egeberg 3, Marion Lindström 3, Johanna Rist 3, Liza Krantz, Josefin Ewerman, Lisa Tyre, Elle Månriddare, Moa Solefors


Straffar:

IFH:1/2
AHK: 5/6

Utvisningar:

IFH: 3
AHK: 1

Skrivet av Martin Larsen   
2020-09-26 17:40