Segerdans_webb

Inför: Premiären i division ett södra

Äntligen är det dags för damlaget att göra comeback i division ett. Första matchen spelas på lördag mot Hellton i Karlstad.

Damlaget kliver in i seriespelet med en bra och utmanande försäsong bakom sig. Matchandet har till stora delar skett mot andra lag från division ett eller mot lag från Allsvenskan. Efter ett dubbelmöte med Önnerediterna, som gav två segrar, följde en träningsturering i Örebro där det blev tre segrar och en förlust. Träningsmatchandet avslutades med matcher mot de Allsvenska lagen Kroppskultur och Aranäs, vilka gav två förluster men ändå bra insatser och en känsla av vad som kommer krävas mot de bästa lagen i serien.

Säsongens division ett södra är en serie med många namnkunniga föreningar. Några som liksom Alingsås är på väg uppåt, medan några andra föreningar har varit uppe i Allsvenskan och vänt. Från närområdet finns Backa, KvIK Sport och Önnerediterna och Sävehofs farmarlag S-hof. Somby/Skövde har stått för motståndet under tidigare säsonger i ettan och HK Drott är ett av lagen som ramlade ur Allsvenskan. Det gäller även lördagens motståndare Hellton, som på några säsonger rasat från högstaserien till division ett. På försäsongen besegrade Alingsås Hellton 21-18 under turneringen i Örebro. I Skåne finns tre satsande klubbar. IFK Kristianstad, HK Malmö och Ystads IF. Namn som känns igen från de övre skikten av svensk herrhandboll. Seriens sista lag skiljer ut sig lite grann geografiskt då mötet med RP kommer innebära en resa till Linköping.

Alingsås har en trupp som ska kunna nyetablera föreningen i ettan men det kommer inte finnas några enkla matcher i den här serien. De båda farmarlagen till SHE-klubbar, S-hof och Somby, placerade sig i toppen av förra säsongens tabell där Ystad och Kristianstad var mittenlag, och Backa och Önnerediterna höll till i botten. Ett stort antal urdragningar ur serien gör det dock svårt att peka på klubbarnas styrkeförhållanden, då de lag som placerade sig långt ner kan ha hållt en högre nivå än lag som lämnade. KvIK Sport och Malmö är liksom Alingsås nykomlingar.


IF Hellton - Alingsås HK

Lördag 26/9 klockan 14.00, Sundsta sporthall.


Stream, 59 kr:

https://solidsport.com/if-hellton-dam/games/g/dq8dghkc

Skrivet av Martin Larsen   
2020-09-25 09:38