Uppstart_damer_nyhet_webb

Damerna är igång

Nu har även damlaget startat igång säsongen. Första bollpasset efter sommaruppehållet genomfördes i Nolhaga under måndagen, och följdes av fystester på Hälsostudion. Janne Lindfeldt ger oss en kort inblick i förberedelserna inför seriespelet.

Hur ser upplägget under försäsongen ut?

- Vi ska tillsammans sätta det som ska bli vårat spel. Dels har vi många nya tjejer som ska introduceras i vårat spel men vi ska även lyssna på vad de nya har med sig som kan komplettera spelet. Vi började redan förra säsongen med att alla skulle känna sig mer delaktiga och tack vare det fick vi upp självförtroendet i truppen och med det kom goda resultat som ytterligare stärkte oss. 

Hur har ni tänkt kring matchandet under försäsongen?

- Inför varje match ska vi ta med oss det in i matchen som vi för tillfället fokuserar på under träning. Vi startar med ett dubbelmöte med Önnered i helgen där tjejernas kommunikation blir det viktigaste. Sen får vi fyra eller fem matcher mot lag från främst norrettan i turneringen i Örebro. Efter det har vi bokat matcher mot Kropps, Aranäs och Kärra, så det blir tufft men vi har valt den vägen för att bli medvetna om vilken nivå vi behöver komma upp i.

Ni avslutade säsongen med ett gäng tunga skador. Hur är status på truppen?

- Elin Aurells skadeperiod är över och Ida Repsgård är på väg tillbaka. Hon är med i passningsövningar men realistiskt är att hon är tillbaka fullt ut i december. Annie Åsberg är med och känner på det med lite uttkast och liknande, och vi räknar med att ha henne tillbaka i oktober eller november. Lovisa Andersson ligger ytterligare lite längre fram och kan nog vara tillbaka ganska snart. 

- I övrigt är den fysiska statusen bra. Pontus Axell har redan satt ett avtryck i träningen och har dessutom varit imponerad över tjejernas insatser. Den här säsongen har vi en positiv konkurrens där flera tjejer kan bidra på varje posion och som alla kan tillföra och gå in och bidra på planen.

 

På vår Facebooksida kan ni se ett bildsvep från damernas första träning.

 

Uppstart_damer_02_webb

 

Uppstart_damer_20_webb

 

Uppstart_damer_22_webb

 

Uppstart_damer_29_webb

Skrivet av Martin Larsen   
2020-08-03 13:26