Segerdans_webb

Sommarlov för damlaget

Efter att Mikael Franzén förra veckan rapporterade status för herrtruppen inför semestern så har turen nu kommit till damtränare Janne Lindfeldt att ge oss en inblick i vad som skett sedan seriespelets slut, och vad som väntar efter ledigheten.

För ledighet är just vad damlaget inledde i förra veckan. Janne Lindfeldt har ordet.

Första försäsongen och ledighet

Då vi nu ser tillbaka på perioden maj-juni så kan vi enkelt konstatera att det blev en märklig första fas av försäsongen, som nu är över. Tyvärr blev laget extra drabbat av pandemin när vi fick våra egna sjukdomsfall och tvingades stänga ner träningen under tio dagar för att begränsa smittspridningen. Väl tillbaka i träning så kämpade vi på fram till 25:e juni då seden med bad, glass och jordgubbar fick avsluta försommarens träningar. Glass och jordgubbar har blivit en symbol för sommar och lite välbehövlig vila. En vila som sträcker sig fram till vecka 32 då vi kör igång med fystester och lite kollektiva spelidéer. Tanken var att spela en eller två bra träningsmatcher, men vårat motstånd verkar inte få lämna Norge, så vi planerar om och försöker få till ett eget läger med minst en match, teori, träning, vattenpolo och gemensamma aktiviteter.

Truppen

I samband med att vi spelade sista matchen inför tomma läktare i våras, gick ett intensivt rekryteringsarbete också igång. Christer Mårtensson och jag tycker att det finns all anledning att vara nöjda med det arbete som presterats, både med kontraktsförlängningar och med de nyförvärv som vi scoutat. Vi tycker oss ha hittat en bra mix av rutinerade och unga ambitiösa spelare, som skall bli säsongens damlag.  Jag tror att gruppen är både spetsigare och bredare denna säsong och med detta sagt så tror jag att vi skulle kunna göra en del anpassade förändringar i vårt spel. Fortfarande så skall vi prioritera målvakts- och försvarsspel, men med en tydligare kontringsidé och ökad uthållighet.

Vi har anpassat oss bra till den verklighet som nu råder och samtliga av våra nya spelare har landat väl i gruppen. Både våra nyförvärv och våra lärlingar har funnit sina platser, där en hel del varit helt nytt med Pontus Axell som styrman för fysträningen. Jag tycker att gruppen svarat väl på det nya tänket som Pontus infört och jag hoppas att vi bibehåller nivån fram till vecka 32.

Nya ledare 

Även ledargruppen har förändrats lite och det känns bra så här långt. Ulrica Granqvist är kvar i rollen som lagledare och materialförvaltare, Patrik "Kocken" Karlsson är kvar i rollen som målvaktstränare, med ett utökat lagansvar denna säsongen, och Tobias Sjögren kommer att medverka kring laget med inriktning på bland annat individuell teknik. Tillsammans med klubbens övriga resurser, så tror jag att vi kommer att utveckla både spel, grupp och ledarskap.

Försäsongsmatcher

Vecka 37 skall vi möta Kropps borta i Uddevalla, även om speldag inte är klar ännu.

Lördagen 12/9 möter vi allsvenska Kärra HF i Lillekärrshallen kl 15.00.

Tisdagen den 15/9 är inplanerad som Michelles minne. Allsvenska Aranäs kommer att stå som motståndare i Nolhaga kl 19.15.

28-30/8 åker vi till Örebro och spelar en träningsturnering, där vi hoppas få spela 5-6 bra träningsmatcher mot främst lag från division 1 norra. Årets startfält ser intressant ut.

Utöver dessa matcher så inväntar vi även besked från bland andra Önnerediterna och Baltichov. Totalt tänker vi försöka att genomföra ett tiotal träningsmatcher innan seriestart.

Skrivet av Martin Larsen   
2020-07-01 12:38