Annie-o-Wilma_webb

Annie och Wilma får lärlingskontrakt

Två av våra unga lovande spelare har skrivit på lärlingskontrakt med damlaget för den kommande säsongen. Det handlar om målvakten Annie Åsberg och mittsexan Wilma Ågren.

Annie Åsberg, 18, hade lärlingskontrakt även säsongen som gick men hann bara med tre veckors träning med laget innan en korsbandsskada satte stopp för resten av säsongen. Hon har dock varit på plats på många av träningarna och studerat spelet från sidan av planen.

– Jag känner faktiskt att jag har utvecklats en del bara genom att titta på träningarna. Det har gett lite nya perspektiv att se spelet från sidan och jag är väldigt glad och hedrar att få en ny chans att träna med damlaget även nästa säsong, säger Annie.

Fokus för Annie blir denna säsong att komma tillbaka fullt ut från skadan och på sikt hitta tillbaka till sitt tidigare spel och därefter höja nivån.

– Jag hoppas att all tid jag lagt på rehab kommer ge resultat och med det tränarteam vi har kring oss, både på handbollsgymnasiet och i damlaget, så finns goda förutsättningar att utvecklas på ett bra sätt. Drömmen vore att kunna vara med någon match i division ett under säsongen, säger Annie Åsberg.

Tränare Jan Lindfeldt har mycket gott att säga om målvaktstalangen.

– Annie har en mognad i sitt spel och en stor portion egen talang. Kombinerat med en hög drivkraft och ambition så har hon goda förutsättningar att utvecklas vidare. Jätteroligt att hon valt att fortsätta trots sin svåra skada, säger han.

Precis som Annie Åsberg så studerar Wilma Ågren på Alströmergymnasiets handbollsinriktning. Wilma som är född 2003 blir damtruppens yngsta spelare kommande säsong och inflyttad från Falköping gör hon sitt andra år i Alingsås. Skillnaden den här säsongen är att hon flyttar från nio meter till mittsex.

– Jag ser fram emot att utvecklas på min nya position tillsammans med de andra duktiga och rutinerade mittsexorna i damlaget. Jag har mycket kvar att lära men min tid som niometare kommer säkert gynna mig som mittsexa, och positionen passar både mitt spelsätt och min fysik bra, säger Wilma.

Wilma Ågren är även en påläggskalv i defensiven och med sina 185 centimeter har hon bra räckvidd både i försvar och i anfall. Något som även gällde pappa Joakim när han spelade i Alingsås under flera säsonger. Även mamma Anna Fransson har spelat många år i Alingsås, så det finns att brås på för Wilma.

– Jag är väldigt tacksam över att klubben tror på mig trots min unga ålder och jag hoppas att på sikt kunna utvecklas på ett bra sätt och ser fram emot att få träna med duktiga spelare i damlaget.

– Wilma visade med flytten till Alingsås att hon verkligen är beredd att satsa på sin handboll och tillsammans med övriga mittsexor i truppen kommer hon att utvecklas på ett bra sätt för att kunna bli en viktig spelare i båda riktningarna, säger tränare Jan Lindfeldt.

Annie och Wilma är än så länge de två spelare i klubben som erbjudits lärlingskontrakt men fler spelare kan komma att erbjudas möjligheten till träning och utveckling med damlaget.

Skrivet av Martin Larsen   
2020-06-02 22:28