Trnartrio_webb
Martin Lernås, Jan Lindfeldt och Tobias Sjögren.

Trio ansvariga för damverksamhetens lag

Huvudansvaret för damverksamhetens lag är nu klart och de tre grupperna får en tydligare styrning med en huvudansvarig för vardera lagen. Jan Lindfeldt, Tobias Sjögren och Martin Lernås ansvarar för damlaget, flickor 18 och flickor 16-15.

I damverksamheten ingår förutom damlaget även damjuniorerna (Flickor 18) och Flickor 16-15, samt det nystartade farmarlaget Alingsås HF. Jan Lindfeldt är sedan starten av förra säsongen ensamt ansvarig för damlaget, vilket han som tidigare meddelat kommer fortsätta att vara även nästa säsong.

Tobias Sjögren anslöt till föreningen inför förra säsongen och var med och lotsade Flickor 16-15 till steg 4 i USM. Dessvärre spelades aldrig det steget på grund av coronautbrottet. Då var Martin Lernås huvudansvarig för både damjuniorer och F 16-15 men han lämnar nu över huvudansvaret för damjuniorerna till Tobias Sjögren medan Martin själv stannar som ansvarig för den yngre gruppen.

Kring de tre grupperna finns även Patrick ”Kocken” Karlsson med som målvaktstränare, och Pontus Axell ansvarar för fysträningen. I övrigt fortskrider byggandet av teamet kring de tre lagen och dessutom ska en huvudansvarig tränare tillsättas för Alingsås HF.

Sportchef Christer Mårtenssons är mycket nöjd med uppställningen av ansvariga för verksamheten i de tre grupperna.

– Vi får en tydlighet i ansvar och en verksamhet med hög kompetens men också en kontinuitet med tränare som kan både spelare och organisationen, säger han.

Skrivet av Martin Larsen   
2020-05-29 08:48