Maria-Rundcrantz_webb

Maria Rundcrantz till Alingsås

Niometaren Maria Rundcrantz, 19, är klar för spel i Alingsås HK de två kommande säsongerna.

Alingsås damlag har en del nya spelare i truppen inför kommande säsong och det senaste, och förmodligen sista, namnet bland nyförvärven är niometaren Maria Rundcrantz, 19, som fram till nu tillhört moderklubben Sävehof där hon spelat  både med juniorlaget och i division ett med S-hof. Maria Rundcrantz är en allround niometare som spelar både till vänster och i mitten.   


– Jag ser mig själv som en tvåvägsspelare som gillar att styra spelet och sätta andra i bra lägen, säger Rundcrantz och fortsätter.

– Alingsås har en bra träningsmiljö och tydliga ambitioner, och truppen består av trevliga spelare som skapar en bra stämning. Jag hoppas kunna utvecklas för egen del i Alingsås och även hjälpa laget på resan mot spel i Allsvenskan.


JANNE LINDFELDT, TRÄNARE: "Maria är en stabil tjej som visat bra attityd under sina provträningar med oss. En tvåvägsspelare som kommer tillföra styrka både framåt och bakåt."

CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: En mycket spännande spelare med stora kvalitéer både i anfall och försvar som vi är mycket glada över har valt Alingsås som sin nästa klubb. Maria blir den sista värvningen till en trupp som vi nu är väldigt nöjda med."Alingsås trupp har tidigare fyllts på med niometarna Elin Egeberg och Emma Tolinsson, mittsexan Moa Solefors och vänstersexan Marion Lindström. Dessutom har Linnea Lindfeldt valt att stanna i klubben efter utlåningen från BK Heid. Truppen är ändå inte helt komplett ännu då det återstår att lyfta upp ett par spelare från de egna leden, vilka kommer att erbjudas lärlingskontrakt.

Skrivet av Martin Larsen   
2020-05-18 22:23