Tempsch_Somby
Josefin Tempsch under sin förra sejour i Alingsås.

Tempsch tillbaka i Alingsås

Under sina säsonger i Alingsås var Josefine Tempsch en notorisk målskytt. Hon lämnade för spel med Skövde HF 2016 men är nu tillbaka i den blå tröjan.

- Jag vill avsluta karriären i den klubb som jag trivts bäst i genom åren, säger 25-åriga Josefine Tempsch.

Josefine kom till Alingsås från Baltichov under sommaren 2012 och gjorde sig snabbt känd som en fysisk spelare med ett bra skott. Totalt blev det 362 mål för Alingsås under fyra säsonger med en toppnotering på 118 mål i division ett säsongen 2015/16.

Målfabrikationen skapade intresse från Skövde HF och säsongen därpå tog Tempsch klivet upp till SHE. Säsongerna i Skövde blev dock inte vad hon hoppats på då ständiga skadeproblem höll henne utanför spel. Efter förra säsongen valde hon därför att lägga skorna på hyllan, men har nu plockat ner dem igen och senaste veckan tränat med Alingsås.

- Jag har fortsatt rehabilitera min skada och är jag i stort sett helt smärtfri. Jag har längtat efter klisterblåsor och blåmärken och Alingsås kändes som enda alternativet för en comeback. Nu hoppas jag att mina fötter håller så jag kan hjälpa laget att ta klivet upp i division ett, säger Tempsch.

Sportchef Christer Mårtensson är såklart mycket nöjd över att Josefin ville ge handbollen en chans till.

- Givetvis tog vi chansen när den dök upp. Josefine är en klasspelare som desutom har ett stort AHK-hjärta, säger han.

Övergången blev klar idag och till att börja med spelar Josefine med Alingsås säsongen ut.

Skrivet av Martin Larsen   
2020-02-12 12:18