Sofia_pr_webb

Sofia Sandberg klar för två nya säsonger

Sofia Sandberg har varit ryggraden i damlaget under många säsonger och nu har målvakten bestämt sig för att satsa vidare genom att signera ett nytt tvåårsavtal.

Målvakten Sofia Sandberg, 23, är sin ålder till trots den spelare i nuvarande trupp som spelat i damlaget under längst tid. Hon har under lång tid varit förstavalet mellan stolparna och visade under klubbens sejour i division ett att hon håller för spel även på högre nivå. Erbjudanden från andra klubbar har inte saknats genom åren men Sofia har blivit Alingsås trogen, och nu blir hon kvar i ytterligare två säsonger.

– Det händer mycket spännande inom klubben och inom damlaget nu och jag vill vara med på den resan. Jag trivs väldigt bra i laget och vi har en stark trupp med mycket vilja och höga ambitioner. Vi går en intressant framtid till mötes, säger Sofia Sandberg.

Med Sofias Sandbergs signatur har damlaget nu tolv kontrakterade spelare över nästa säsong och arbetet med att bygga truppen fortsätter.


JANNE LINDFELDT, TRÄNARE: ”Sofia är en av våra profilspelare och har utvecklats både som målvakt och människa under säsongen. Med sitt eget driv och tillsammans med vår målvaktstränare Patrik Karlsson är jag övertygad om att hon kan ta ytterligare ett steg i sin utveckling.”


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: ”Seriens bästa målvakt och därigenom en jätteviktig signering för oss. Sofias högstanivå håller för Allsvenskan och hon har potential att bli ännu bättre.”

Skrivet av Martin Larsen   
2020-02-11 11:59