Ewerman_1920_webb
Josefin Ewerman gjorde sex mål mot HB78.                                                   Foto: Martin Larsen

Storseger för damlaget

HB78 lyckades inte sätta stopp för Alingsås i upppflyttningsserien. Hemmalaget vann 29-16 (12-9) efter att ha dominerat totalt under matchens sista 45 minuter.

Viss oro fanns att frånvaron av Elin Aurell skulle ställa till det för Alingsås men frånsett de första femton minuterna fanns inget att anmärka på i dagens match.

- Vi har medvetet skapat en bredd i uppställningen och även om Elin är den spelare som varit på banan i de flesta fallen så har vi andra spelare som kan gå in och göra samma sak, säger tränare Janne Lindfeldt.

Kvarten in i matchen var ställningen 4-4 men efter det gjorde Alingsås ett sedvanligt ryck fram till 9-5. HB78 stretade emot en stund till och reducerade till tvåmålsunderläge men i paus var ställningen 12-9.

- Vi har varit lite trögstartade i matcherna men det beror på att vi valt att lägga ganska mycket ansvar på tjejerna att känna in motståndet och anpassa spelet. När vi siktat in oss så är det inte problem, men mot de bättre lagen får det inte ta för lång tid, säger Lindfeldt.

I den andra halvleken hade Alingsås inga problem att succesivt dra ifrån gästerna och det var framförallt i trycket precis efter att HB78 kommit tillbaka till försvarsspelet som målen gjordes. Bäst utdelning hade Josefin Ewerman som gjorde sex mål i den andra halvleken.

Slutligen 29-16 inför fina publiksiffran 457 i Estrad. Med fyra segrar på fem matcher ligger Alingsås på en andraplats när serien nu vänder. De två bästa lagen tar en direktplats till division ett.


Alingsås HK - HB 78  29 - 16 (12-9)

Mål AHK: Josefin Ewerman 6, Linnea Lindfeldt 6 (3), Elle Månriddare 4, Liza Krantz 2, Johanna Rist 2, Pernilla Lundström 2, Filippa Oderbrant 2, Lovisa Andersson 2, Lisa Tyre 2, Moa Thelin


Utvisningar

AHK: 3
HB78: 2

  


Straffar

AHK: 3/3
HB78: 1/1


Publik: 457

Skrivet av Martin Larsen   
2020-02-08 15:31