Moa_Liza_webb
Moa Thelin och Liza Krantz

Nya signeringar i damlaget

Damlagstruppen fortsätter att växa mot framtiden. Den här gången är det Liza Krantz och Moa Thelin som signerat nya tvåårskontrakt.

Tredje paret ut att förlänga sina kontrakt med damlaget är vänsternian Liza Krantz, 23, och högernian Moa Thelin, 22. Två spelare som båda haft en del skadeproblem de senaste säsongerna men nu spelar fullt ut igen och som i högsta grad kommer bidra i truppen även i framtiden.

Liza Krantz är en egen produkt som trots sin ålder varit med länge i damlaget. Hon blommade ut på allvar säsongen 17/18 och ligger innevarande säsong tvåa i den interna skytteligan med sina 55 mål. Säsongen däremellan spelade hon mycket sparsamt på grund av skada och efterföljande operation.

- Jag tror extremt mycket på det här laget. Ambitionen och viljan att ta ytterligare ett kliv som lag har nog aldrig varit så stor under mina sex säsonger i damlaget, säger Liza Krantz.

Moa Thelin kom till Alingsås från Önnered 2017 och har Lillpite som moderklubb. Hon värvades ursprungligen som mittsexa men används numera mest på högernio, då hon är vänsterhänt. Under senare delen av säsongen har Moa flyttat ner på kanten efter att Ida Repsgård skadade sitt knä. Minst sagt en allroundspelare. Moa hade ett skadeuppehåll under förra säsongen men har spelat fullt ut under hösten och våren, och hittills svarat för 23 mål.

- Det är väldigt kul att fortsatt vara en del av det här lagets driv och och vilja. Vi har byggt upp en stark gemenskap och jag tror på klubbens ambition att damlaget ska spela på en högre nivå, säger Moa Thelin.

 

JAN LINDFELDT, TRÄNARE: "Två tjejer med stort AHK-hjärta som är viktiga både för det idrottsliga och i övrig verksamhet kring laget. Både Liza och Moa har levererat på en förväntad och hög nivå och jag är övertygad som att det finns ytterligare potential i båda spelarna."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Två viktiga ytternior som stärker lagbygget och som kompletterar de två mittnior vi redan förlängt med. Nu jobbar vi vidare med truppbygget och hoppas kunna presentera fler namn inom den närmsta tiden."

Skrivet av Martin Larsen   
2020-02-07 09:35