Ewerman_Elle_webb
Josefin Ewerman och Elle Månriddare

Egna produkter förlänger med damlaget

Niometarna Josefin Ewerman och Elle Månriddare har förlängt sina kontrakt med Alingsås HK i ytterligare två säsonger.

Alingsås fortsätter att bygga truppen inför framtiden och förhoppningsvis för kommande säsonger i division ett. Denna gång är det niometersduon Josefin Ewerman, 21, och Elle Månriddare, 18, som skrivit på för ytterligare två säsonger.

Josefin Ewerman gör sin fjärde säsong i damlaget och har framförallt bidragit som en stenhård tvåa i försvarsspelet men även bidragit med målskytte när hon inte hämmats av skada. Säsongen 2017-18 var hon lagets tredje bästa målskytt och innevarande säsong har det blivit elva mål från vänsternian.

– Vi har en fin gemenskap i truppen som jag värderar högt och det finns ett härligt driv och en gemensam ambition om var vi vill ta oss som lag. Det är en resa som jag vill vara med på och bidra till. Det känns även riktigt bra att klubben på allvar jobbar för att stärka både damlaget och tjejsidan i stort, säger Josefin Ewerman.

Elle Månriddare klev upp i A-truppen under förra säsongen och har denna säsong etablerat sig på allvar. Med sina 36 mål är hon lagets tredje bästa målskytt och har på kort tid tagit en betydande roll i truppen.

– Truppen blir bättre hela tiden och så även spelet. Vi har en stor potential och möjlighet att nå dit vi vill i framtiden, säger Elle Månriddare.


JANNE LINDFELDT, tränare: ”Elle har på kort tid vuxit in bra i laget och haft god utveckling på både teknik och spelförståelse. Det finns anledning att tro att hon kan bli något riktigt stort om hon fortsätter på den inslagna vägen.”

”Josefin har utvecklats till en fysisk spelare med stort mod och utpräglad attityd, och alla vet att det gör ont att möte henne på planen. En hel och frisk ”Jossan” är viktig för hela lagets fortsatta utveckling.”


CHRISTER MÅRTENSSON, sportchef: ”Ytterligare två viktiga kuggar som hjälper oss att bygga långsiktigt. Extra kul att våra egna produkter kan leverera på den här nivån, och förhoppningsvis på högre nivå i framtiden.”

Skrivet av Martin Larsen   
2020-02-04 12:04