Elin_19_20_webb

Damlaget föll i tät drabbning

Efter tio raka segrar tog det stopp mot KvIK Sport för damlaget. Gästerna, tillika seriefavoriten, vann 29-27 (15-15), i en match där det sällan skiljde mer än ett mål mellan lagen.

Damlaget hade inte förlorat sedan säsongens första seriematch och ett tag såg det ut om att segerraden skulle kunna hållas intakt men till slut blev det KvIK Sport som avgick med segern efter att ha avgjort under den sista tiominutaren.

- Helt klart det bästa laget vi mött denna säsong men vi har för många tekniska fel och det är små egna misstag som avgör på slutet, säger tränare Janne Lindfeldt.

Gästerna tog ledningen 2-0 och 3-1 men efter det skulle det dröja till fem minuter in i andra halvlek innan något av lagen återigen hade ledningen med två mål, när Alingsås tog ledningen 22-20.

Målmässigt anfördes Alingsås i den första halvleken av Elin Aurell som gjorde fyra av sina fem mål under den första akten. I den andra tog Linnea Lindfeldt över det mesta av målsysslan och gjorde sju av sina åtta mål under de sista trettio. Totalt sett hade Alingsås ändå tio målskyttar i matchen där antalet insläppta mål var det som irriterade Janne Lindfeldt mest.

- Vi släpper på tok för mycket bakåt och där finns en del att jobba med inför kommande matcher, säger han.

Efter Alingsåsledning 22-20 gjorde gästerna tre raka mål och lagen bytte sedan mål till 25-25 innan det matchavgörande rycket kom. Tre nya raka mål från Sport gav 25-28 på tavlan med fem minuter kvar och det underläget kunde inte Alingsås hämta sig från. Elle Månriddare reducerade förvisso till 27-28 med tre minuter kvar, så chans på poäng fanns, men gästerna gjorde sista målet och vann 29-27.

- Eftersom det var så längesedan vi förlorade så svider det såklart lite extra, säger Janne Lindfeldt om känslan efter matchen.

Förlusten innebär att Alingsås har två poäng efter två matcher, vilket även gäller för tre av de övriga fem lagen. Sport är enda laget med två segrar medan HB78 är ensamma med noll poäng. Nästa uppgift för Alingsås är Stenungsund på bortaplan om en vecka.


Alingsås HK - KvIK Sport  27 - 29 (15-15)

Mål AHK: Linnea Lindfeldt 8 (4), Elin Aurell 5, Moa Thelin 3, Elle Månriddare 2, Liza Krantz 2, Pernilla Lundström 2, Emelie Savolahti 2, Johanna Rist, Josefin Ewerman, Lisa Tyre


Utvisningar

AHK: 1
KvIK: 3

Straffar

AHK: 4/5
KvIK: 7/8


Publik: 278

Skrivet av Martin Larsen   
2020-01-18 19:36