Segerdans_webb

Serieseger efter finalkross

Damlaget avslutade höstens seriespel med en ny storseger. 24-16 (13-5) mot Kärra i seriefinalen innebar Alingsås nionde raka seger och en förstaplats i serietabellen.

Det var låga odds på en serieseger för Alingsås innan matchen då förstaplatsen skulle vara ett faktum även vid en stor förlust. Någon förlust var det dock aldrig nära att bli. Istället satte Alingsås, vanan trogen, in rycket i mitten av den första halvleken. 5-4 blev 9-4 under en åttaminutersperiod och efter en Kärrareducering fyllde Alingsås på med ytterligare fyra mål, till halvtidsledning 13-5. Precis som vanligt spreds målskyttet på många spelare och åtta spelare gjorde mål under de första 30 minuterna.

I den andra halvleken var ledningen som mest tolv mål innan hemmalaget slappnade av lite och lät Kärra komma närmare på slutet. Segern stannade vid åtta mål, 24-16.

Matchen var en seriefinal mellan ettan och tvåan i tabellen men en för stor Kärraförlust skulle kunna innebära att laget passerades av Stenungsund i tabellen. Så blev oxå fallet då Steungsund körde över Brätte 42-21 och tog andraplatsen med arton fler plusmål än Kärra. Alingsås vann serien med arton av tjugo möjliga poäng och över hundra plusmål.

I januari startar fortsättningsserien där platser i division ett står på spel. Förutom Stenungsund väntar möten med KvIK Sport, Fjärås, Skara U och HB78. De sistnämnda knep sin plats i den sista omgången när de passerade Skåre med två plusmåls marginal.


Alingsås HK - Kärra HK  24 - 16 (13-5)

Mål AHK: Elin Aurell 6, Liza Krantz 3, Moa Thelin 3, Lovisa Andersson 3 (1), Johanna Rist 2, Frida Kristensson 2, Lisa Tyre 2, Elle Månriddare 2 (1), Amanda Johansson


Utvisningar:

AHK: 1
KHK: 2

Straffar:

AHK: 2/2
KHK:  -

Skrivet av Martin Larsen   
2019-12-14 19:07