Liza19_20_webb
Liza Krantz gjorde tio mål mot Baltichov.

Sjunde raka för damlaget

Baltichov hängde med Alingsås i en halvlek i fredagens match men ett ryck i inledningen av den andra halvleken lade grunden för Alingsås seger, som skrevs till 26-18 (12-11)

Förutsättningarna inför matchen var att Baltichov behövde vinna för att kunna passera Alingsås i sluttabellen och att Alingsås vid seger i princip skulle vara klara för spel i kvalserien till division ett efter nyår. Baltichov som borde spela med mest vilja började även bäst målmässigt och hade ledningen fram till 10-9 efter 22 minuter. Som mest var ledningen 9-6 till Baltichov. Efter det följde dock en period som Alingsås vann 6-1 och slutligen 12-11 till Alingsås i paus.

- Jag vet inte om det var tacodoften i hallen eller stundens allvar som ställde till det i första halvlek men vi fick inte spelet att stämma, och stördes av punktmarkeringen på Elin Aurell trots att vi var förberedda på det, säger Jan Lindfeldt.

Tacodoften kom av att Baltichov bjöd sina ungdomslag på tacos innan matchen och hallen var således välfylld.

- Vi ordnade ändå vårt eget fredagsmys när vi vågade tro på vår egen förmåga och skapade bra förutsättningar både framåt och bakåt. I halvtid valde vi att gå tillbaka till grunderna i spelet som vi hade tidigt på säsongen, säger Jan Lindfeldt.

Grunderna skapade trygghet och i den andra halvleken var det Alingsås som dominerade. Standarden sattes via ett tidigt ryck från 12-11 till 15-11 och sedemera 21-15 med knappt kvarten kvar. Slutligen 26-18 till Alingsås

- Vi fick bra utdelning på vårat kollektiva spel idag och är glada över den tabellposition vi skaffat oss. Vi måste dock vara ödmjuka och hålla fokus även i de två sista matcherna, säger Lindfeldt.

Segern innebär att Alingsås i princip är klara för spel i fortsättningsserien efter nyår. Kärra har precis som Alingsås bara en förlust medan Stenungsund är sex poäng bakom med tre matcher kvar. Tappar Steungsund poäng i morgondagens match mot Kärra så är Alingsås topp två-plats säkrad. Likaså om Alingsås tar poäng mot nästjumbon Brätte i nästa omgång,


IK Baltichov - Alingsås HK  18 - 26 (11-12)

Mål AHK: Liza Krantz 10, Elin Aurell 5 (1), Elle Månriddare 4 (1), Moa Thelin 3, Josefin Ewerman 2, Frida Kristensson, Emelie Savolahti


Utvisningar:

IKB: 3
AHK: 5

Straffar:

IKB: 1/2
AHK 2/3

Skrivet av Martin Larsen   
2019-11-29 23:50