Nya-ledare_webb
Therese Wislander, Tobias Sjögren och Amanda Palmqvist.

Dam- och flickverksamheten utvecklas

Det närmar sig halvtid av säsongen och därmed kan damverksamhetens nya organisation börja utvärderas. En ny organisation som framförallt innebär en större bredd på ledarsidan och en smidigare flytt av spelare mellan trupperna.

 

Damverksamheten består den här säsongen av tre träningsgrupper. Damlag, Flickor 18 (tidigare Damjunior) och flickor 16. I damtruppen finns närmare 20 spelare och i de båda yngre trupperna totalt cirka 45 spelare, varav 30-talet i F16.

Damlagstränare Janne Lindfeldt har till sin hjälp lagledare Ulrica Granqvist, och Martin Lernås som assisterar Lindfeldt under matcher och träningar. Även Patrik Karlsson finns med i ledarteamet, med huvudansvar för målvakterna. Ett ansvar han även har på herrsidan.

- För första gången känns det som att vi har en organisation som håller ihop hela vägen från flickor 16 till damlaget. Dels att vi har tre trupper men även att vi har rätt ledare för varje grupp och att vi ledare har ett givande samarbete. Det förenklar processen med att flytta spelare mellan trupperna för att stötta upp vid behov. Både vad gäller spelare som flyttas upp till damlaget, men även för damtruppens yngre spelare som kan hjälpa till i juniorlaget, säger Janne Lindfeldt.

Nämde Martin Lernås är huvudansvarig för flickor 18 och 16 och har Torbjörn ”Lurken” Johansson och Tobias Sjögren till sin hjälp. Tobias är ny i Alingsås HK och har tidigare många år bakom sig som tränare inom Sävehofs organisation, där han jobbat med både ungdomslag och seniorer. Till flickor 16 har Alingsås rekryterat två tränare från Redbergslid - Therese Wislander och Amanda Palmqvist. Båda med rutin från spel i SHE. Therese har målvakterna som sitt huvudansvar medan Amanda fokuserar på mittsexor och försvarsspel. Som lagledare för de båda lagen finns Jalle Hovisalo, Anders Almevad och Anders Granqvist.

- Det vi bygger nu ska vara hållbart över tid och vi är nöjda med den organisation vi skapat hittills. Vi har fått in ledare med energi och nytänk, som besitter stor kompetens men som ändå vill utvecklas, säger Christer Mårtensson som är sportsligt ansvarig för verksamheten.

Än så länge har den nya organisationen levererat som föreningen hoppats. Damlaget toppar sin serie och flicklagen spelade bra i USM:s första steg och gick båda direkt till steg 3. Steg som spelas i januari och där siktet är ställt på vidare avancemang.

Skrivet av Martin Larsen   
2019-11-20 12:10