Liza19_20_webb

Damlaget upp i serieledning

En mycket stabil insats borta mot Stenungsund gav tredje raka damsegern och en topplats i tabellen. Alingsås förde i stort sett hela matchen och vann med betryggande 20-14 (11-6)

Matchens inledande tjugo minuter var målmässigt jämna även om det var Alingsås som oftast var i ledningen med ett eller ett par mål. Stenungsund höll sig dock kvar i matchen och efter sjutton minuter var de för första och enda gången i ledning, 6-5. Detta efter ett straffmål vars konsekvens även blev en utvisning för Alingsås. Resterande del av utvisningen höll dock Alingsås tätt bakåt och efter det inleddes en mycket stark period för bortalaget. Sex raka Alingsåsmål från sex olika målskyttar under en period på elva minuter gav 11-6 och trots att även sista minuten av halvleken spelades i numerärt underläge så höll försvaret och Sofia Sandberg tätt under resten av halvleken.

- Vi tog tag i matchen ordentligt efter tio minuter. Främst genom försvars och målvaktsspelet. Jag kunde byta runt på hela laget tidigt och vi tog med oss en bra känsla i halvtid, säger tränare Jan Lindfledt.

Liza Krantz gjorde andra halvleks två första mål och med sju måls såg segern ut att vara inom räckhåll för Alingsås. Utvisningar skulle dock ställa till det lite och efter två täta utvisningar hade Stenungsund närmat sig till 14-12 i Alingsåsfavör. Bland annat genom ett effektivt punktspel mot Elin Aurell. Då återståd 90 sekunder av den andra utvisningen men istället för att låta hemmalaget närma sig ännu mer så gjorde Liza Krantz och Elin Aurell mål i numerärt underläge och när Ida Repsgård sedan ökade på till 17-12 med fem minuter kvar så fick matchen sägas vara avgjord. Ytterligare en Alingsåsutvisning med kompletterande straff störde inte nämnvärt och Alingsås kunde på slutet öka avståndet och till slut vinna 20-14. Extra starkt med tanke på att Alingsås hade fem utvisningar och hemmalaget klarade sig utan. 

- I spel sex mot sex visar vi en glöd som Stenungsund inte rår på idag. Vi litar på varandra och har en trygghet och moral i spelet som leder till vår seger, säger Jan Lindfeldt som plussar för flera bra insatser och även framhåller bredden med nio olika målskyttar.

Segern innebär att Alingsås kliver upp på sex poäng och nu toppar tabellen. Baltichov möter Brätte under morgondagen och differensen i den matchen avgör vilket lag som toppar tabellen när den fjärde omgången är färdigspelad.


Stenungsunds HK - Alingsås HK  14 - 20 (6-11)

Mål AHK: Pernilla Lundström 4, Liza Krantz 4, Elle Månriddare 3, Elin Aurell 3, Ida Repsgård 2, Johanna Rist, Josefin Ewerman, Emelie Savolahti, Lisa Tyre


Utvisningar

SHK: 0
AHK: 5

Straffar

SHK: 4
AHK: 0

Skrivet av Martin Larsen   
2019-10-19 19:23