Inför: Stenungsunds HK - Alingsås HK

De tuffa matcherna fortsätter för damerna på lördag när laget reser till Stenungsund för att möta ett av lagen som lär ha ambitionen att ligga i toppen av tabellen när serien är färdigspelad.

Stenungsund hade länge en kvalplats till division ett förra säsongen men föll i några viktiga matcher på slutet och missade kvalet med ett par segrars marginal. Den här säsongen slipper de samtliga tre lag som de hade före sig i tabellen och får därför ses som en av utmanarna till tabellens två topplaceringar. Laget är ganska rutinerat och bland spelarna återfinns bland andra Alingsåsbekantingen Catrin Berntson, numera Kullman.

Stenungsund har besegrat Torslanda och Brätte. De två lag som lär återfinnas i botten när serien summeras. Senast mot Kärra blev det förlust med två bollar så Bohusgänget lär vara sugna på att visa att de kan besegra även bättre motstånd. Trots förlusten är det ändå Stenungsund som toppar tabellen, på målskillnad, där fyra lag har fyra poäng.

Alingsås tog i senaste omgången en mycket viktig seger hemma mot Baltichov och ligger tvåa i tabellen. Även Alingsås föll mot Kärra men de sistnämnda besegrades å sin sida av Baltichov. Varje poäng är såldes oerhört viktig i denna lilla sexlagsserie där de fyra topplagen verkar kunna utmana varandra i varje match.


Stenungsunds HK - Alingsås HK

Lördag 19 oktober klockan 16, Stora Höga Arena

Skrivet av Martin Larsen   
2019-10-17 09:44