Segerdans_webb

Rivstart gav viktig damseger

En riktig rivstart och ledning 9-1 gav damlaget ett rejält övertag hemma mot Baltichov. Gästerna närmade sig dock till tvåmålsunderläge i den andra halvleken men Alingsås höll undan, vann 21-16 (12-6), och tog en mycket viktig tvåpoängare.

Alingsås drömstart stavades offensivt Elin Aurell och defensivt Sofia Sandberg. Den förstnämnda, som förra säsongen spelade i Baltichov, gjorde fem av Alingsås sex första mål. Förvisso fyra från strafflinjen men det var Aurell som drev anfallsspelet innan övriga spelare började notera sig i målprotokollet. Baltichovspelarna blev märkbart stressade av att spelet inte fungerade vilket ledde till tekniska fel och slutligen 9-1 innan Sofia Sandberg fick släppa andra bollen bakom sig efter drygt tjugo minuter. Dessförinnan hade Sandberg stoppat tre försök från strafflinjen. 

- Vi följde matchplanen inledningsvis men det gick nästan lite för enkelt och då började vi nog fundera lite av den anledningen. Vi var inställda på att få kriga för varje boll idag, säger tränare Jan Lindfeldt, som får medhåll av Liza Krantz.

- Vi gick för det i början och segern kanske inte satt så hårt inne men det blev mer spännande än det behövdes, säger hon.

Baltichov startade sin upphämtning under första halvleks sista tio minuter. Elin Aurell fortsatte att utmana bortaförsvaret men lägena blev allt svårare och utdelningen sämre. I kombination med att övriga spelare inte heller fick till sina avslut så kunde Baltichov reducera till Alingsåsledning 12-6 i paus. 

Även under andra halvleks första tio minuter var gästerna det bättre laget. Alingsås gjorde en del tekniska fel och dessutom fabulerade domarparet ihop en handfull regelfel, med god hjälp från en konstant gapande bortabänk. En Alingsåstimeout gav visst andrum för hemmalaget som höll jämna steg fram till 16-12, bland annat med hjälp av några viktiga mål från Liza Krantz.

- Vi sa att vi skulle trycka lite mer från andra sidan så att allt inte skulle landa på en spelare, och det gav resultat, säger Krantz som totalt svarade för fyra mål.

Två Baltichovmål och en missad straff från Alingsås gav gästerna vittring på riktigt vid 16-14 men när Baltichov gick ut på tvåpunkt så hittade hemmalaget bra lösningar och kunde vinna sista tiominutaren med 5-2 och matchen 21-16.

- I det läget bestämde vi oss för att vinna matchen. Det fick räcka där, säger Liza Krantz.

Överlag en mycket bra insats av Alingsås. även om Baltichov fick föra delar av matchen, där nämda spelare tillsammans med Johanna Rist stod för de bästa insatserna. Även Ida Repsgårds avslutning var bra, där hon stod för två mål och ett par assist när säcken skulle knytas åt.

- Vi har tagit lärdom av förra säsongens kvalspel där vi hade problem med punkt och tvåpunkt. Det ska vara en naturlig del av spelet att ibland spela fem mot fem eller fyra mot fyra, säger Jan Lindfeldt, och fortsätter.

- Det var mycket känslor idag, i ett derby, och många ville mycket. Inledningsvis gick det lätt men sen behövde vi lugna ner oss lite för att få utdelning. Det kostade en timeout men sista tio har vi koll på det och vi är bra överlag i dag.

Segern innebär att Alingsås hänger på i toppen av tabellen där fyra lag nu har fyra poäng efter att Kärra igår besegrade Stenungsund. 


Alingsås HK - IK Baltichov  21 - 16 (12-6)

Mål AHK: Elin Aurell 6 (4), Liza Krantz 4, Ida Repsgård 4 (2), Johanna Rist 3, Josefin Ewerman, Emelie Savolahti, Lisa Tyre, Elle Månriddare


Utvisningar

AHK: 2
IKB: 2


Straffar

AHK: 6/7
IKB: 2/6

Skrivet av Martin Larsen   
2019-10-12 16:07