Storseger för damlaget

Ett starkt kollektiv kryddat med ett par bra individuella insatser ledde till en mycket komfortabel seger för damlaget, 37-15 (20-6), hemma mot Brätte.

I den första omgången av division två hämmades Alingsås av en del sjukdomar men den senaste veckan har träningsnärvaron varit i stort sett hundraprocentig och det märktes i hemmapremiären mot Brätte.

- Vår bredd var tydlig idag. Både i målprotokollet och i spelet. Vi gav aldrig Brätte chansen att spela ut, säger tränare Jan Lindfeldt.

Alingsås gjorde snabbt 3-0 och senare ett tidigt matchavgörande ryck från 6-4 till 12-4 där Liza Krantz, Ida Repsgård och Elin Aurell delade på målskyttet. De två sistnämnda blev till slut hemmalagets bästa målskyttar med sju respektive nio mål.

- Idag plussar jag extra för Elin och Ida men samtidigt är det en riktigt bra kollektiv insats av samtliga spelare. Vi var starkast på samtliga positioner, säger Lindfeldt.

Två Brättemål gav 12-6 men efter det ytterligare åtta Alingsåsmål innan pausvilan, 20-6.

Matchen var såklart avgjord redan efter 30 minuter men Alingsås höll skärpan uppe och fortsatte att dra ifrån gästerna. Slutligen 37-15 och en seger som lovar mer.


Alingsås HK - HK Brätte  37 - 15  (20-6) 

Mål AHK: Elin Aurell 9, Ida Repsgård 7, Liza Krantz 4, Johanna Rist 4, Lisa Tyre 3, Pernilla Lundström 2, Amanda Johansson 2, Emelie Savolahti 2, Elle Månriddare, Josefin Ewerman, Frida Kristensson, Lovisa Andersson


Utvisningar

AHK: 2
HKB: 1


Straffar

AHK: 0
HKB: 3


Publik: 190

Skrivet av Martin Larsen   
2019-10-05 19:46