Lineup_webb

Damlaget spelade Göteborg Cup

Det närmar sig seriestart för Damlaget och i helgen vässades formen i Göteborg Cup där Alingås tog sig till a-slutspel men föll i kvartsfinal.

Göteborg Cup är öppen för lag upp till och med division ett och således kan kvalitén på motståndet variera en del. Alingsås ställdes inledningsvis mot Norrköpings KIK, som förra säsongen fick lämna division ett norra, och förde matchen från första halvek. 9-5 i paus blev till tiomålsseger, 18-8, när matchen var slut. Plusbetyg till Sofia Sandberg i målet och Elin Aurell som drev anfallsspelet förtjänstfullt.

Helgens tuffaste motståndare sett till serietillhörighet och ambition var Torslanda som spelar i division ett men siktar högre. Alingsås slet hårt i 40 minuter och lyckades trots ett sent tvåmålsunderläge kriga sig till ett oavgjort resultat, 13-13 (9-9). I denna match var det förutom moralen främst spelet på mittsex som gladde, samt Ida Repsgård som var bäst på planen och svarade för fem mål.

Helgens tredje match blev en övning i att hålla fokus. I halvtid ledde nämligen Alingsås med 9-0 efter att Sofia Sandberg hållt nollan under sina 20 minuter på planen. Givetvis var det svårt att hålla spelet uppe i den andra halvleken men segern skrevs ändå slutligen till 15-5.

Mötet med SHE-laget Höörs juniorer avslutade gruppspelet och även här skulle det bli en tiomålsviktoria för Alingsås. Lösningar hittades både i offensiven och i defensiven mot Höörs 7 mot 6-spel, och vinsten skrevs till 17-7 (7-4). Försvarsspelet var tillsammans med Sofia Sandberg Alingsås främsta vapen.

Torslanda vann gruppen på bättre målskillnad än Alingsås och ÖHK Göteborg blev Alingsås motståndare i kvartsfinalen. En slutspelsmatch som Alingsås aldrig riktigt kom in i. Önnered gick fram till pausledning 11-5 och utökade i den andra halvleken till som mest 17-6. Alingsås visade dock moral då de inte gav upp utan snyggade till förlusten till 14-19 och vann sista tretton minuterna med 8-2.

Torslanda och Önnered förlorade sedan sina semifinaler mot Tumba respektiva AIK och slutligen var det Tumba som lyfte pokalen.

För Alingsås del en nyttig turnering där laget inte matchades lika solidariskt som i Örebrocupen senast. Nu återstår bara Michelles minne 17 september innan seriepremiären borta mot Kärra 28 september.


Målskyttar AHK Gbg Cup: Ida Repsgård 17 (3), Elin Aurell 15 (2), Lisa Tyre 7, Pernilla Lundström 6, Liza Krantz 6, Johanna Rist 5, Elle Månriddare 5 (2), Josefin Ewerman 4, Frida Kristensson 4 (1), Amanda Johansson 3, Emelie Savolahti 3, Lovisa Andersson 2

Skrivet av Martin Larsen   
2019-09-09 19:22