Emilia_webb

Ny målvakt till damlaget

Alingsås har gjort klart med 19-åriga målvakten Emilia Eriksson från Sävehof som har skrivit på för den kommande säsongen.

Målvaktspositionen har länge varit stark i Alingsås och nu spetsas konkurrensen när Emilia Eriksson hämtas in från Sävehof. Emilia ansluter till en målvaktsuppsättning som i dagsläget även består av Sofia Sandberg och Linnea Eklund, samtidigt som det står klart att Ida Dahglren lämnar truppen.

Emilia Eriksson, med Sikeå SK som moderklubb, spelade förra säsongen i division ett södra med S-hof och har således goda förutsättningar att hjälpa Alingsås i jakten på en division ett-plats.

 – Jag är en lång målvakt som gillar att använda storleken till min fördel. Alingsås kändes som ett bra val för min fortsatta utveckling och truppen känns spännande, och med de ambitioner som finns tror jag vi kan nå långt, säger Emilia.


JAN LINDFELDT, TRÄNARE: "Ett framtidslöfte med bra attityd. Hon har alla förutsättningar och talangen för att bli en riktigt bra målvakt. Kommer att koncentrera en del av sin träning på fysik för att bli av med en ryggskada som hämmat henne under tidigare säsong."

CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF: "Ytterligare en viktigt pusselbit i säsongens lagbygge för att avancera i seriesystemet. Bara ett ettårskontrakt men vi hoppas att Emilia kommer vara en del av en längre resa än så."

Skrivet av Martin Larsen   
2019-07-05 10:11